Corona, en wat kan er wél?

De wereld is in de ban van het coronavirus en overal worden maatregelen genomen om verdere verspreiding ervan tegen te gaan. Ook bij NIBE-SVV en de NCOI Groep, waar we deel van uitmaken.
 
We werken met man en macht aan verschillende maatregelen. Ook aan maatregelen om het onderwijs toch mogelijk te maken. We worden hierbij geholpen door een gelukkig toeval. Het afgelopen jaar zijn we namelijk druk bezig geweest met het selecteren van een goede tool voor online onderwijs als alternatief naast onze fysieke klassikale bijeenkomsten. Dit om daarmee reistijden te kunnen verminderen en deelnemers uit alle windstreken samen in een groep van dienst te kunnen zijn. We hebben verschillende systemen getest, pilots gedraaid, de beste tool geselecteerd en alle interne processen hiervoor ingeregeld. De introductie van deze nieuwe Virtual Classroom zouden we samen laten vallen met de Wft (PE)-examentrainingen vanaf 1 april 2020.

Toch ‘klassikaal’, maar dan online

Alle voorbereidingen voor de introductie van de Virtual Classroom stellen ons nu in staat om heel veel klassikale lessen wel online door te laten gaan. Per opleiding of training wordt beoordeeld of het mogelijk is om deze onderwijsmethodiek in te zetten. Vervolgens zijn of worden onze cursisten hierover geïnformeerd.

Er kan ook veel wél

In deze hectische tijd, waarin veel niet kan, blijkt dat er ook veel wél kan. Met de inzet van de Virtual Classroom kan de ontwikkeling van werkend Nederland zoveel mogelijk ‘gewoon’ doorgang vinden. Jeanette Hadderingh, directeur NIBE-SVV, hierover: “Ik ben trots op alle collega’s en docenten binnen NIBE-SVV en NCOI Groep, die dit samen mogelijk maken! En uiteraard ook op onze cursisten, die dit omarmen, dank!”

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!