Compliance voor Financieel Adviseurs

Niet elk advieskantoor beschikt over een aparte compliance officer. Vaak is de zorg voor het juist toepassen van de wet- en regelgeving de verantwoordelijkheid van de adviseur zelf of een ‘neventaak’ van een van de medewerkers. Juist voor deze groep heeft NIBE-SVV de korte eendaagse training Compliance voor Financieel Adviseurs ontwikkeld.

Doel van de training

In de training leer je compliancevraagstukken effectief aan te pakken. Je leert niet alleen om de regels in de praktijk werkzaam te houden, maar ook om binnen de organisatie een compliancebewuste cultuur te creëren.

Met de kennis die je opdoet, kun je (on)gewenst gedrag herkennen en je kennis van wet- en regelgeving doorvertalen naar je organisatie. Bovendien wordt er veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en kun je moeilijke compliancethema’s uit je dagelijkse werk voorleggen aan je medestudenten en docent. Zo kun je wat je leert de volgende dag direct in je eigen werk toepassen. En dat waarderen de deelnemers ook, zo blijkt. Enkele reacties: “Een soort thuiskomen, het helpt als je compliance kunt bespreken met mensen uit de praktijk”, “De praktische tips helpen mij concreet om compliance werkbaar te krijgen.” En: “Ik was zoekende, maar heb nu een raamwerk hoe ik compliance in de organisatie kan brengen.”

Compliance niet alleen voor de complianceafdeling

Compliance is de taak van iedere medewerker in de financiële sector en niet alleen van een afdeling Compliance, zoals vaak wordt gedacht. Een deelnemer aan de training zegt hierover: ‘Compliance is geen moeten maar mogen. Het is evolutionair. Het heeft te maken met gedrag. Compliance is een onderdeel van de business. Zoek elkaar op. Handelen in het belang van de klant en het houden aan wet- en regelgeving lijken wel eens te schuren, maar zijn vooral complementair.’ Zijn oordeel over de training was dan ook: ‘Zeer geslaagde dag’.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Compliance voor Financieel Adviseurs geaccrediteerd. Daarnaast is de training goedgekeurd door de SEH. Zowel HQ als de SEH kent PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname.

Is de training Compliance voor Financieel Adviseurs iets voor jou?

De eerstvolgende training start op 30 november. Wil je meer weten over de training of je direct inschrijven? Ga dan naar onze opleidingspagina. Daarnaast kun je bij NIBE-SVV ook diverse andere compliance-opleidingen volgen. Bekijk hier het complete aanbod aan complianceopleidingen van NIBE-SVV.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Vrijdag, 23 Oktober, 2020, 16:30

ESMA-actualiteiten – nieuws van de toezichthouders

De European Securities and Markets Authority (ESMA) wil met een Europese aanpak de beleggingsmarkt zo zuiver mogelijk houden. En dat een Europese aanpak hard nodig is, blijkt wel uit de afgelopen maanden. Zo bericht de AFM in oktober dat zij steeds meer signalen krijgt over dubieuze beleggingen van buitenlandse aanbieders. Ook de uitbraak van COVID-19 heeft een aanhoudende impact op de financiële markten in de EU. ESMA volgt samen met de nationale bevoegde autoriteiten (NCA’s) de situatie nauwlettend. Op de pagina ‘Our response to COVID-19’ staan de aanbevelingen en maatregelen voor financiële marktdeelnemers.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.