Compliance voor Financieel Adviseurs

Niet elk advieskantoor beschikt over een aparte compliance officer. Vaak is de zorg voor het juist toepassen van de wet- en regelgeving de verantwoordelijkheid van de adviseur zelf of een ‘neventaak’ van een van de medewerkers. Juist voor deze groep heeft NIBE-SVV de korte eendaagse training Compliance voor Financieel Adviseurs ontwikkeld.

Doel van de training

In de training leer je compliancevraagstukken effectief aan te pakken. Je leert niet alleen om de regels in de praktijk werkzaam te houden, maar ook om binnen de organisatie een compliancebewuste cultuur te creëren.

Met de kennis die je opdoet, kun je (on)gewenst gedrag herkennen en je kennis van wet- en regelgeving doorvertalen naar je organisatie. Bovendien wordt er veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en kun je moeilijke compliancethema’s uit je dagelijkse werk voorleggen aan je medestudenten en docent. Zo kun je wat je leert de volgende dag direct in je eigen werk toepassen. En dat waarderen de deelnemers ook, zo blijkt. Enkele reacties: “Een soort thuiskomen, het helpt als je compliance kunt bespreken met mensen uit de praktijk”, “De praktische tips helpen mij concreet om compliance werkbaar te krijgen.” En: “Ik was zoekende, maar heb nu een raamwerk hoe ik compliance in de organisatie kan brengen.”

Compliance niet alleen voor de complianceafdeling

Compliance is de taak van iedere medewerker in de financiële sector en niet alleen van een afdeling Compliance, zoals vaak wordt gedacht. Een deelnemer aan de training zegt hierover: ‘Compliance is geen moeten maar mogen. Het is evolutionair. Het heeft te maken met gedrag. Compliance is een onderdeel van de business. Zoek elkaar op. Handelen in het belang van de klant en het houden aan wet- en regelgeving lijken wel eens te schuren, maar zijn vooral complementair.’ Zijn oordeel over de training was dan ook: ‘Zeer geslaagde dag’.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Compliance voor Financieel Adviseurs geaccrediteerd. Daarnaast is de training goedgekeurd door de SEH. Zowel HQ als de SEH kent PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname.

Is de training Compliance voor Financieel Adviseurs iets voor jou?

De eerstvolgende training start op 30 november. Wil je meer weten over de training of je direct inschrijven? Ga dan naar onze opleidingspagina. Daarnaast kun je bij NIBE-SVV ook diverse andere compliance-opleidingen volgen. Bekijk hier het complete aanbod aan complianceopleidingen van NIBE-SVV.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!