Veel belangstelling voor Wft-PE-webinar

Er was veel belangstelling voor het op 4 oktober door NIBE-SVV georganiseerde webinar over Wft-PE. NIBE-SVV-directeur Jeanette Hadderingh ontving dit keer meerdere gasten, onder wie directeur Erik Mulder van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) en de Wft-docenten Carry Doeven en Edwin Toren. Het webinar is vanaf 6 oktober terug te kijken.

CDFD

Het CDFD adviseert en ondersteunt de minister van Financiën als het gaat om de vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Concreet is het CDFD onder meer verantwoordelijk voor de inhoud van de Wft- en Wft-PE-examens. 

Het gesprek met Erik Mulder ging met name over het nut, de noodzaak en de uitdagingen van het CDFD. En verder kwamen Wft, Wft-PE, adviesbevoegdheid en de bekende CDFD-statistieken uitgebreid aan de orde. Mulder gaf niet alleen handen en voeten aan de CDFD-statistieken, maar hij ging ook in op het uitstelgedrag van professionals die examen moeten doen. Hij wees op het gevaar van uitstellen en beantwoordde de bij veel financieel adviseurs levende vraag wat je kunt doen als je je Wft-PE-examen niet op tijd haalt. 

Valkuilen bij Wft-PE-examens

De docenten wierpen onder andere een blik op de algemene valkuilen bij de Wft-PE-examens. Verder gingen zij uitvoerig in op het grote aantal Wft- en Wft-PE-vragen van kijkers. Na afloop van het webinar kregen we veel positieve reacties. Zo gaven veel kijkers aan dat het webinar hen meer zelfvertrouwen heeft gegeven en dat ze ervan uitgaan dat hun slagingskans aanzienlijk groter is geworden.

Webinar terugkijken?

Webinar gemist? Je kunt het webinar vanaf 6 oktober (kosteloos) terugkijken.

Wft-PE-opleidingen bij NIBE-SVV

Voor elke Wft-PE-opleiding kun je bij NIBE-SVV terecht. Bekijk hier ons Wft-PE-aanbod.

Vanaf september biedt NIBE-SVV een examentraining met aansluitend Wft-PE-examen aan. Dan doe je ’s ochtends de klassikale examentraining (3 uur), vervolgens ga je lunchen en na de lunch − op dezelfde dag en op dezelfde locatie − doe je het Wft-PE-examen. (Ga hiervoor naar onze website, klik op de gewenste Wft-PE-opleiding en meld je in tab Investeringen aan voor de eerste optie).

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 08:36

Bereid je optimaal voor op je Wft-PE-examen

Op 1 april 2022 loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot deze datum hebt om je Wft-PE-examen(s) te behalen. In een poll op onze LinkedIn-pagina vroegen we wanneer onze studenten van plan zijn dit examen te gaan doen. We zijn blij om te zien dat 59% al gecertificeerd is en 22% van plan is om tijdens de zomerperiode examen te doen. Dat is verstandig, want wie tot het laatste moment wacht kan zijn of haar adviesbevoegdheid kwijtraken. Ben je nog niet gecertificeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je optimaal voor te bereiden op het examen.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.