Veel belangstelling voor Wft-PE-webinar

Er was veel belangstelling voor het op 4 oktober door NIBE-SVV georganiseerde webinar over Wft-PE. NIBE-SVV-directeur Jeanette Hadderingh ontving dit keer meerdere gasten, onder wie directeur Erik Mulder van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) en de Wft-docenten Carry Doeven en Edwin Toren. Het webinar is vanaf 6 oktober terug te kijken.

CDFD

Het CDFD adviseert en ondersteunt de minister van Financiën als het gaat om de vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Concreet is het CDFD onder meer verantwoordelijk voor de inhoud van de Wft- en Wft-PE-examens. 

Het gesprek met Erik Mulder ging met name over het nut, de noodzaak en de uitdagingen van het CDFD. En verder kwamen Wft, Wft-PE, adviesbevoegdheid en de bekende CDFD-statistieken uitgebreid aan de orde. Mulder gaf niet alleen handen en voeten aan de CDFD-statistieken, maar hij ging ook in op het uitstelgedrag van professionals die examen moeten doen. Hij wees op het gevaar van uitstellen en beantwoordde de bij veel financieel adviseurs levende vraag wat je kunt doen als je je Wft-PE-examen niet op tijd haalt. 

Valkuilen bij Wft-PE-examens

De docenten wierpen onder andere een blik op de algemene valkuilen bij de Wft-PE-examens. Verder gingen zij uitvoerig in op het grote aantal Wft- en Wft-PE-vragen van kijkers. Na afloop van het webinar kregen we veel positieve reacties. Zo gaven veel kijkers aan dat het webinar hen meer zelfvertrouwen heeft gegeven en dat ze ervan uitgaan dat hun slagingskans aanzienlijk groter is geworden.

Webinar terugkijken?

Webinar gemist? Je kunt het webinar vanaf 6 oktober (kosteloos) terugkijken.

Wft-PE-opleidingen bij NIBE-SVV

Voor elke Wft-PE-opleiding kun je bij NIBE-SVV terecht. Bekijk hier ons Wft-PE-aanbod.

Vanaf september biedt NIBE-SVV een examentraining met aansluitend Wft-PE-examen aan. Dan doe je ’s ochtends de klassikale examentraining (3 uur), vervolgens ga je lunchen en na de lunch − op dezelfde dag en op dezelfde locatie − doe je het Wft-PE-examen. (Ga hiervoor naar onze website, klik op de gewenste Wft-PE-opleiding en meld je in tab Investeringen aan voor de eerste optie).

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!