Minister Dijsselbloem reikt Wft-diploma’s uit aan studenten van NIBE-SVV

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft op maandag 16 maart 35 diploma’s uitgereikt aan financieel adviseurs die zijn geslaagd voor een of meerdere Wft-examens (initieel of PE Plus). De adviseurs kunnen met het diploma aantonen dat hun vakbekwaamheid op peil is en dat hun klanten kunnen rekenen op een goed financieel advies. Bij deze bijzondere gelegenheid waren twee studenten van NIBE-SVV aanwezig: Rianne Schoenmakers is geslaagd voor Basis en Schade Particulier in het nieuwe stelsel en Eije Dekker voor PE Plus Zakelijk.

Minister Dijsselbloem zei tijdens de bijeenkomst dat adviseurs en opleidingsinstituten een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de examens nieuwe stijl tot een goed einde te brengen. “Samen tillen ze de kwaliteit van de financiële dienstverlening naar een hoger plan. Daarmee zetten ze het belang van de klant centraal.”

    

De slagingspercentages voor de vakbekwaamheidsexamens vertonen een stijgende lijn. In januari 2015 haalde ruim 6 op de 10 adviseurs het diploma. In februari was dat 7 op de 10. Het aantal examenkandidaten neemt ook toe. In februari gingen ruim 7.500 adviseurs op voor een initieel examen en 14.000 voor een PE Plus-examen.
 
Van 1 februari 2014 tot en met 14 maart 2015 zijn bijna 100.000 examens afgenomen. Ruim 45.000 voor PE Plus en ruim 54.000 voor Wft initieel. Bijna 60% van deze kandidaten is daarbij geslaagd.

Bron: Rijksoverheid
Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!