Bereid je optimaal voor op je Wft-PE-examen

Op 1 april 2025 loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot deze datum hebt om je Wft-PE-examen(s) te behalen. In een poll op onze LinkedIn-pagina vroegen we wanneer onze studenten van plan zijn dit examen te gaan doen. We zijn blij om te zien dat 59% al gecertificeerd is en 22% van plan is om tijdens de zomerperiode examen te doen. Dat is verstandig, want wie tot het laatste moment wacht kan zijn of haar adviesbevoegdheid kwijtraken. Ben je nog niet gecertificeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je optimaal voor te bereiden op het examen.

E-learning

Op 1 april zijn de toetstermen van de Wft-PE-examens aangepast. Uiteraard hebben wij hier onze e-learnings op aangepast. Zo weet je zeker dat de theorie en oefenexamens optimaal aansluiten op de echte examens. Daarnaast bieden onze e-learnings nu drie mogelijkheden om te oefenen met de aangeboden theorie:

  1. Aan het eind van elk artikel zijn een of twee oefenvragen opgenomen, zodat je direct kunt oefenen met de stof.
  2. Er zijn oefenexamens beschikbaar die representatief zijn voor het uiteindelijke examen. Je kunt de examens zo vaak maken als je wilt. De vragen die je te zien krijgt worden automatisch gegenereerd en kunnen dus per keer verschillen.
  3. Nadat je een oefenexamen hebt afgerond verschijnen die vragen automatisch in de memotrainer. Zo kun je onbeperkt blijven oefenen met deze vragen.

Je hebt een jaar toegang tot de e-learning en de eerste zes maanden is er ook een docent gekoppeld aan je leeromgeving aan wie je inhoudelijke vragen kunt stellen. Let op: het jaar gaat in op het moment dat je inschrijft, dus niet de eerste keer dat je de leeromgeving opent.

Examentraining met aansluitend examen

Heb je de e-learning al afgerond? Dan bieden we je vanaf september de mogelijkheid om aan een examentraining deel te nemen met aansluitend examen. Hierbij volg je ’s ochtends een klassikale examentraining van drie uur en doe je na de lunch op dezelfde locatie je examen. Zo zit de stof nog vers in je hoofd en vergroot je dus je slagingskans.

Wacht niet te lang met het aanvragen van je examen!

Maak je geen gebruik van de examentraining met aansluitend examen? Dan moet je zelf je examen aanvragen wanneer je hier aan toe bent. Wacht hier niet te lang mee, want hoe sneller je examen doet, hoe sneller je zekerheid hebt over je certificering. En dat is wel zo prettig.

We wensen je alvast veel succes met je Wft-PE-examen(s)!

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!