Alternatief: Wft-diploma halen met EVC-procedure

Vakbekwame financieel adviseurs die niet in het bezit zijn van een Wft-diploma kunnen toch een diploma halen zonder de schoolbanken in te moeten. Als u de benodigde PE-punten mist of als u nog werkt onder het ‘bedrijfsvoeringsmodel’, dan kan een EVC-procedure uitkomst bieden. EVC Centrum Nederland is hiervoor een samenwerking aangegaan met NIBE-SVV. 

Alternatief

Het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsstelsel is op 1 januari 2014 ingevoerd. Het vereist dat alle medewerkers met klantcontact altijd – dus nu al – vakbekwaam moeten zijn. Ook moeten alle adviserende medewerkers uiterlijk op 1 april 2016 een nieuw Wft-diploma hebben.
Bij een EVC-traject is het afleggen van een examen ter verkrijging van het diploma niet nodig. Iemand met de vereiste kennis en ervaring in de financiële dienstverlening kan deze in een EVC-procedure erkend en direct om laten zetten in een Wft-diploma. 

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. EVC is een toetsmethode die rekening houdt met de bestaande kennis en praktijkervaring die een kandidaat binnen of buiten zijn vakgebied heeft opgedaan. In een EVC-procedure beoordeelt EVC Centrum Nederland of een kandidaat op grond van zijn (werk)ervaring en/of opleidingen voldoet aan de eindtermen van een Wft-module. Via deze alternatieve manier van toetsing (op basis van een samengesteld portfolio en een individueel assessment) is een Wft-diploma te verkrijgen. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een Wft EVC-procedure of bent u geïnteresseerd in een EVC-procedure in een andere richting of op een ander niveau? Bekijk dan het complete aanbod van meer dan 220 verschillende EVC-procedures op www.evc-centrum-nederland.nl

Op maat

Wilt u weten wat een EVC-procedure voor u persoonlijk kan betekenen?
Neem dan contact met ons op via: 035 - 7 506 195 of via info@evc-centrum-nederland.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 08:36

Bereid je optimaal voor op je Wft-PE-examen

Op 1 april 2022 loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot deze datum hebt om je Wft-PE-examen(s) te behalen. In een poll op onze LinkedIn-pagina vroegen we wanneer onze studenten van plan zijn dit examen te gaan doen. We zijn blij om te zien dat 59% al gecertificeerd is en 22% van plan is om tijdens de zomerperiode examen te doen. Dat is verstandig, want wie tot het laatste moment wacht kan zijn of haar adviesbevoegdheid kwijtraken. Ben je nog niet gecertificeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je optimaal voor te bereiden op het examen.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.