‘Toekomstgericht verzekeren in het Solvency II tijdperk’ in najaar 2016 weer van start

Wegens succes geprolongeerd: in het najaar organiseren NIBE-SVV en het Verbond van verzekeraars opnieuw de opleiding Toekomstgericht verzekeren in het Solvency II tijdperk voor non-financials.

Impact Solvency II

Op 1 januari 2016 is Solvency II ingegaan, het nieuwe toezichtregime voor (her)verzekeraars in Europa. Solvency II legt geheel nieuwe en verregaande eisen op aan het vereiste kapitaal, risicomanagement en rapportages van verzekeraars. De invoering heeft grote impact op verzekeraars door de complexiteit van de berekeningen en de focus op bedrijfsbreed risicomanagement. 

Verreikend

Had Solvency II tot voor kort primair de aandacht van de CFO’s, risk management en actuariaat, de impact van Solvency II reikt echter verder. Solvency II heeft bijvoorbeeld ook invloed op de productontwikkeling en de strategie van een verzekeraar. Reden voor het Verbond van Verzekeraars en NIBE-SVV om de handen ineen te slaan en de opleiding Toekomstgericht verzekeren in het Solvency II tijdperk voor non-financials te ontwikkelen. 

4 modules

De opleiding is voor het eerst van start gegaan in 2015 en sloeg aan. Daarom staat de opleiding voor het najaar 2016 opnieuw op de planning:

  • Module 1: 21 oktober
  • Module 2: 11 november
  • Module 3: 25 november
  • Module 4: 19 december

De opleiding is op HBO-niveau en bestaat uit 4 modules, waarvan 1 algemeen inleidende en 3 verdiepende modules. Daarin komen onder andere de gevolgen aan bod voor het productontwikkelingsproces, de prijzen en polisvoorwaarden van verzekeringsproducten en de governance en bedrijfsvoering van verzekeraars.
Lees hier meer informatie over de opleiding

Wilt u deze opleiding op academisch niveau volgen, kijk dan op www.abv.uva.nl

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!