Rob Schotsman: “Nieuw gedragstoezicht biedt kansen voor de financieel planner”

Beleid en regelgeving op het gebied van zorgplicht worden steeds vaker gebaseerd op wetenschappelijke inzichten in de wijze waarop klanten financiële beslissingen nemen. Dat roept interessante vragen op. Zijn we binnenkort beter af met adviserende robots? Wat is de rol van ‘nudging’ in dit verband? En kun je daar als financieel planner iets mee? 

Over dat en meer sprak hoogleraar Financieel Recht Rob Schotsman op het afgelopen FFP Congres, waar hij namens de nieuw in het leven geroepen UvA Academie voor Bank en Verzekeringen een expert meeting hield.   

Nieuwsgierig naar de toekomst van de financieel planner?

Bekijk de expert meeting

Over Rob Schotsman

Behalve hoogleraar Financieel Recht aan de UvA, is Rob Schotsman lid van het managementteam van NIBE-SVV en directeur van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Amsterdam en de Stichting Leerstoel financiële dienstverlening, opgericht door NIBE-SVV. 

Meer weten over de opleidingen van de UvA Academie voor Bank en verzekeringen?

Kijk dan op http://abv.uva.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.