Personenschadebehandelaar is een beroep met carrièrekansen

Ambities om in de verzekeringssector te werken? Denk eens aan het beroep personenschadebehandelaar. In dit boeiende en groeiende vakgebied is veel behoefte aan specialisten die claims van personen- of letselschade professioneel kunnen afhandelen. Met de vereiste competenties, kennis en vaardigheden in huis wacht u een kans- en glansrijke loopbaan.
 
Het vak van personenschadebehandelaar is even afwisselend als boeiend. Elk geval van personen- of letselschade staat op zichzelf en vraagt om een deskundige, professionele blik en afhandeling. Krijgt u een schademelding binnen, dan verzamelt u eerst alle informatie die nodig is om een dossier aan te maken. Denk daarbij aan klant- en contactgegevens, schadeformulieren en eventueel foto’s.

Het analyseren van de zaak

Een belangrijk onderdeel is het analyseren van de zaak. Hoe is de letselschade opgelopen? Wat is de aard van de schade? Hoe zit het met de aansprakelijkheid? Met welke ondersteuning is het slachtoffer geholpen? Dat kan een uitkering zijn, vervanging van beschadigd materiaal, hulp in de huishouding of specifieke hulpmiddelen. U regelt wat er moet gebeuren en berekent het eventuele bedrag.

Personenschade kan een enorme impact hebben

Empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden zijn cruciaal om dit werk goed te kunnen doen. Personenschade kan immers een enorme impact op de betrokkenen hebben, zeker als het om zwaar letsel met ingrijpende gevolgen gaat. U moet bovendien om de tafel met verschillende partijen. Het is daarom ook belangrijk om stevig in uw schoenen te staan en de regie in eigen hand te houden.

Veel behoefte aan goed opgeleide specialisten

Spreekt het beroep van personenschadebehandelaar u aan? Dan wacht u een boeiende en kansrijke carrière. Er is veel behoefte aan goed opgeleide specialisten. Enerzijds bij verzekeraars en gespecialiseerde schaderegelingsbureaus, anderzijds bij rechtsbijstandsverzekeraars en advocaten- of rechtshulpbureaus. In dit laatste geval staat het behartigen van de belangen van slachtoffers centraal. Beschikt u over de juiste competenties, maar nog niet over de vereiste kennis? Volg dan bij NIBE-SVV een opleiding personenschade.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!