Opleiding Uitgelicht: Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen

De open avond van NIBE-SVV met een proefles van de opleiding Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen is net achter de rug. De proefles werd gegeven door Johan Zwaanswijk. Hij is programmamanager bij NIBE-SVV en ook regelmatig actief als docent bij de ‘reguliere’ opleiding.
 
“Het was erg leuk om deze proefles te geven”, zegt hij. Hij hoopt dat de proefles een indruk heeft kunnen geven van de opleiding. Want de opleiding Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen is volgens hem een van de meest waardevolle opleidingen binnen het schadevak.

Het hele traject

Johan licht toe: “Verkeersschades in de verzekeringsbranche zijn de meest voorkomende schades. Jaarlijks gaat het om zo’n 900 duizend tot 1 miljoen schadeclaims. Van blikschades tot ernstige letselschades. Deze schades kosten de samenleving elk jaar zo’n € 14 miljard. Een groot deel hiervan komt ten laste van motorrijtuigverzekeraars.

Bij dit type schades zijn veel partijen betrokken. Van acceptanten, schaderegelaars, medici tot experts.” Het hele traject komt aan bod in de opleiding. Dat maakt de opleiding in zijn ogen bij uitstek geschikt voor schadebehandelaars en acceptanten.

Aansprakelijkheidsrecht

En wat de opleiding nog specialer maakt, aldus Johan, is dat er heel nadrukkelijk veel aandacht wordt besteed aan het aansprakelijkheidsrecht. Johan: “Dat geeft zo’n goede basis voor je verdere ontwikkeling in het schadevak, in welke richting je je ook wilt ontwikkelen. Er is geen vergelijkbare opleiding op de markt, die zo uitgebreid, zo compleet is.”

Hij is ook zeer te spreken over de opzet van de opleiding: heel praktisch, met een online leeromgeving die het leren nog makkelijker maakt.

Met welke studenten krijg je te maken?

Het valt Johan vaak op als hij weer les geeft, hoe divers de samenstelling van zijn groep studenten is. Het varieert van studenten die alleen blikschade behandelen of alleen letselschade, tot juristen die versneld ingezet moeten worden bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Ze zijn afkomstig van verzekeraars, volmachtkantoren, letselschadebureaus, advocatenkantoren, enzovoorts. En ook het niveau verschilt van MBO tot WO. “Dat vind ik er zo leuk aan, die verschillende achtergronden. Je vliegt de casuïstiek op verschillende manieren aan. En daardoor leer je er enorm veel van”, meent Johan.

Tip van Johan

Het is volgens hem echt een heel waardevolle én praktische opleiding, die je inzicht geeft in hoe het vakgebied in elkaar steekt.

Johan wil nog wel een tip meegeven aan hen die denken over een opleiding op het gebied van schade: “Voordat je een keuze maakt, verdiep je eerst goed in het verzekeringsbedrijf. In welke functie wil jij je verder ontwikkelen? Ga na wat die functie inhoudt, ga bijvoorbeeld eens praten met iemand in zo’n functie. Zeker als je ‘vers’ in dit vak bent.” Want een weloverwogen keuze is volgens hem het allerbelangrijkste.
 
De eerstvolgende opleiding voor het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen start op 24 februari 2021.

Lees hier meer over de opleiding Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen.
 
Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 155 als je graag even wilt sparren over de opleidingsmogelijkheden.
 
Bekijk verder ook de website van NIBE-SVV met een volledig overzicht van de opleidingen op het gebied van schade.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!