Goede deskundigheid gevraagd van een professionele personenschadebehandelaar

Letsel door bijvoorbeeld een verkeersongeluk of bedrijfsongeval kan grote impact hebben. Juist daarom zijn de betrokken slachtoffers of nabestaanden gediend met een vlotte en afdoende afhandeling van een schadeclaim. Dit vraagt om deskundigheid van de schadebehandelaar of de belangenbehartiger.

De afhandeling van een schadeclaim wil nog weleens (te) traag verlopen. Dat leidt dan tot verwijten van de betrokken slachtoffers, nabestaanden of belangenbehartigers. Soms zijn de verwijten terecht, maar niet altijd. Er kunnen twee goede redenen zijn dat een dossier nog niet kan worden gesloten.

Wie is aansprakelijk?

Bij de eerste reden draait het om de aansprakelijkheid. Soms is het meteen duidelijk wie aansprakelijk is, en dan kan een claim vlot worden afgehandeld. Maar soms is het niet meteen duidelijk. Het kan dan zelfs jaren duren voordat is vastgesteld wie voor welk deel van de schade aansprakelijk is. Pas daarna kan de verzekeraar een definitieve regeling treffen.

Wat is de schade?

De tweede reden heeft alles te maken met het vaststellen van het letsel. Bij het oplopen van (ernstig) letsel kun je de volgende dag niet tot een regeling komen, want het is dan nog niet bekend wat de schade is en hoeveel tijd een eventuele genezing in beslag neemt. En hoe erg zijn de gevolgen? Zijn er nog (vervolg)operaties nodig? Kan het slachtoffer zijn beroep nog uitoefenen? Zijn studie vervolgen? De huishouding doen? Het kan jaren duren voordat er uitsluitsel is.

Veel behoefte aan specialisten

Terechte verwijten of niet, een professionele beoordeling en afhandeling van een schadeclaim valt of staat met de deskundigheid van de schadebehandelaar. Er is veel behoefte aan goed opgeleide specialisten, enerzijds bij verzekeraars en gespecialiseerde schaderegelingsbureaus, anderzijds bij rechtsbijstandsverzekeraars en advocaten- of rechtshulpbureaus. In dit laatste geval staat het behartigen van de belangen van slachtoffers centraal.

Vakgebied met interessante mogelijkheden

Het vakgebied personenschade biedt interessante mogelijkheden en loopbaankansen. Geïnteresseerd? Volg dan bij NIBE-SVV een opleiding personenschade. U doet de kennis op die van belang is, maar ontwikkelt ook uw communicatieve vaardigheden. Juist in dit vakgebied is dat van belang.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!