De Assurantie A-opleiding is vernieuwd

Sinds 1 januari 2017 heeft NIBE-SVV de Assurantie A-opleiding grondig herzien en daarmee helemaal up-to-date en toekomstbestendig gemaakt. Natuurlijk in overleg met een groot aantal partijen en deskundigen in de markt, zoals de VNAB, Adfiz, het Verbond van Verzekeraars en de SAR. De herziene opleiding sluit daardoor nauw aan bij de praktijk. Alle aspecten die bij verzekeringen en bij verzekeringsadvies van belang zijn, krijgen de juiste aandacht. De herziening heeft ook gevolgen voor de examens.

Los van Wft-Volmacht

In de periode 2006-2013 waren de 5 verschillende modules van het A-diploma óók onderdeel van de verschillende Wft-Volmachtdiploma’s. Daarom werd de inhoud van die modules in 2006 afgestemd op de Wft-toetstermen voor Volmacht. Met vaak minder gewenste gevolgen voor de inhoud. Toen bekend werd dat de A-modules geen deel meer zouden uitmaken van een mogelijk nieuw diploma Wft-Volmacht, stond niets een grondige herziening meer in de weg. Terzijde: inmiddels weten we dat er geen nieuw diploma Wft-Volmacht komt. Het NIBE-SVV-diploma Gevolmachtigd Agent blijft wél bestaan, maar staat geheel los van het A-diploma. 

De gehele A-opleiding verandert

Alle modules zijn inhoudelijk fors herzien en uiteraard ook verder geactualiseerd (dat is periodiek al steeds gebeurd). De grootste verandering zit in de module A-Varia. Dat komt omdat het gehele onderdeel Inkomensverzekeringen uit A-Varia is gehaald en omgevormd is tot de module Assurantie A-Inkomen. Daarmee bestaat de opleiding voor het A-diploma sinds 1 januari 2017 uit 6 in plaats van 5 modules.

Modules los te volgen

De modules zijn ook los te volgen. Daarbij heeft u diverse keuzes:

  • klassikaal, via e-Learning of via e-Learning met klassikale examentraining
  • avond-, dag- of zaterdagbijeenkomsten door het hele land. 

Inhoud examens

De 5 modules ‘oude stijl’ kunnen nog een beperkte periode worden afgesloten met een meerkeuzevragenexamen. Sinds 2017 bestaat het examen voor alle 6 nieuwe modules uit een combinatie van meerkeuzevragen en cases met open vragen. De examens worden digitaal afgenomen in een toetscentrum. 

Examen oude of nieuwe stijl

Wanneer u zich vóór 1 januari 2017 heeft ingeschreven voor een module, kunt u tot 1 jaar na de datum van inschrijving (dus uiterlijk tot 31 december 2017) het examen ‘oude stijl’ afleggen. Dat geldt dus ook wanneer u zich vóór 1 januari 2017 op de huidige module A-Varia heeft ingeschreven. De 5 behaalde certificaten ‘oude stijl’ geven recht op het volledige Assurantie A-diploma. Degenen die zich na 1 januari 2017 inschrijven voor een module, leggen het nieuwe examen af. 

Geldigheid behaalde certificaten

Alle behaalde certificaten ‘oude stijl’ blijven geldig voor het behalen van het A-diploma. Ook na 2017. Dat betekent dat u ook combinaties van oude en nieuwe stijl behaalde certificaten kunt inwisselen voor het Assurantie A-diploma. Wanneer u zich op of ná 1 januari 2017 inschrijft voor de module A-Varia, moet u ook de module A-Inkomen halen om het Assurantie A-diploma te verkrijgen.

Voor wie?

Bent u de ambitieuze assurantieadviseur met enige ervaring in het verzekeringsbedrijf, die al beschikt over verzekeringskennis op het niveau van Wft Basis en eventueel Wft Schadeverzekeringen Particulier en/of Zakelijk? Maar wilt u de lat hoger leggen? Met de nieuwe A-opleiding kunt u uw kennis verder uitdiepen en de voor een assurantieadviseur hoogst mogelijke standaard halen.

Meer over de vernieuwde Assurantie A-opleiding van NIBE-SVV.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!