Nieuw webinar: organisatiegerichte aanpak risicomanagement biedt kansen

De aandacht voor risicomanagement neemt toe. Bedrijven zien steeds meer de toegevoegde waarde ervan. Ook voor de financiële wereld liggen er tal van kansen. Lizanne Vroom, zelfstandig adviseur en docent risicomanagement aan diverse opleidingsinstituten, schreef een boek waarin ze pleit voor een praktijk- en organisatiegerichte aanpak van risicomanagement, die uitgaat van de klant. In het webinar dat NIBE-SVV op 12 september organiseert, licht Lizanne haar aanpak toe en laat ze zien welke voordelen deze aanpak heeft. Het webinar maakt deel uit van een reeks webinars die NIBE-SVV aanbiedt met als thema ‘Focus op vakmanschap’. Topprofessionals uit de financiële dienstverlening, maar ook hoogleraren en toonaangevende auteurs, presenteren nieuwe inzichten aan de hand van actuele praktijkcases. 

Klantgericht

In de financiële wereld dringt steeds meer het besef door dat oprechte belangstelling voor de klant en zijn onderneming loont. Ook voor risicomanagement geldt dit. Met behulp van risicomanagement zijn de risico's die een onderneming of organisatie loopt in kaart te brengen en te analyseren en zijn er maatregelen te nemen om de risico’s te beheersen.

Bij risicomanagement kan de adviseur veel toegevoegde waarde hebben. Mits hij niet productgericht te werk gaat, maar klantgericht. Met name als sparringpartner en ‘challenger’ kan hij van grote waarde zijn voor de klant. Lizanne Vroom heeft daarvoor een eenvoudig model ontwikkeld: het Dynamisch Business Model®. In het webinar licht ze dit model toe. 

Het Dynamisch Business Model®

Het model maakt het mogelijk om meer structuur te geven aan de risico-inventarisatie. Vroom neemt daarbij de organisatie van de klant als uitgangspunt. Want het is onmogelijk om professioneel naar de risico’s van de klant te kijken, zonder te weten wat er allemaal in zijn organisatie én in zijn omgeving speelt, zo stelt ze.

Het Dynamisch Business Model© is een handige tool waarmee de samenhang tussen organisatieonderdelen en de interactie met de omgeving snel en overzichtelijk in kaart zijn te brengen. Belangrijke afhankelijkheden en kritieke punten die de organisatie in gevaar kunnen brengen, springen daardoor direct in het oog. 

Webinar live te volgen

Het webinar is – geheel kosteloos – live te volgen via uw desktop, laptop, tablet of iPhone. Bovendien is er op elk moment de mogelijkheid tot interactie (u kunt dus zelf vragen stellen). Deze actieve vorm van actuele kennis delen zorgt voor een optimale ondersteuning van uw vakontwikkeling.
Mocht u tijdens de uitzending toch even van uw plek moeten, dan kunt u eenvoudig pauzeren. En heeft u een webinar gemist? Geen probleem. U kunt het altijd on demand terugkijken. Waar en wanneer u dat zelf wilt. Bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg met collega’s.
 
Meld u hier aan voor het webinar

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!