Eigenrisicodragen: Ziektewet

De succesvolle webinarreeks in 2016 wordt voortgezet in 2017. Op maandagavond 10 april van 20.30 tot 21.15 uur vindt al weer het tweede webinar plaats. Thema deze keer is het eigenrisicodragen voor de Ziektewet.

Webinar ‘Verschuivingen in het eigen risico’

Nadat de hybride WGA-markt vorig jaar flink is opgeschud, komen er dit jaar allerlei verschuivingen in het eigen risico. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat werkgevers eigenrisicodragers voor de Ziektewet moeten worden, omdat de WGA- of verzuimverzekeraar dat verplicht stelt.

De risico’s van Ziektewet en WGA voor de werkgever zijn nauw met elkaar verbonden, zo blijkt in de praktijk. Maar wat is er in die praktijk nog meer van belang? Waar moeten werkgevers op letten als ze straks eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden? En waar moeten de verzekeringsadviseur en de HR-adviseur rekening mee houden?
 
Te gast tijdens het webinar is Johan Kelder van Enkwest Opleiding & Advies. Hij belicht niet alleen alle (vaak complexe) ins en outs van het eigenrisicodragen voor de Ziektewet, maar laat ook zien waar voor u als adviseur de kansen liggen. 

Gesprekonderwerpen tijdens het webinar

  • Eigen risico ZW en WGA: wat gaat er veranderen?
  • Werkgever als eigenrisicodrager voor de ZW
  • Verschillen met de WGA
  • Waar moeten de HR- en verzekeringsadviseur op letten?
  • Kansen voor de adviseur 

Datum en tijd

Maandagavond 10 april van 20.30 tot 21.15 uur

Aanmelden voor het webinar

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!