Personenschadebehandelaar: een vak met perspectief

Van baan veranderen? Denk eens aan het beroep personenschadebehandelaar. In dit boeiende en groeiende vakgebied is veel behoefte aan specialisten die claims van personen- of letselschade professioneel kunnen afhandelen. Met de vereiste competenties, kennis en vaardigheden in huis wacht u een kans- en glansrijke loopbaan.

Het vak van personenschadebehandelaar is even afwisselend als boeiend. Elk geval van personen- of letselschade staat op zichzelf en vraagt om een deskundige, professionele blik en afhandeling. Krijgt u een schademelding binnen, dan verzamelt u eerst alle informatie die nodig is om een dossier aan te maken. Denk daarbij aan klant- en contactgegevens, schadeformulieren en eventueel foto’s.

Het analyseren van de zaak

Een belangrijk onderdeel is het analyseren van de zaak. Hoe is de letselschade opgelopen? Wat is de aard van de schade? Hoe zit het met de aansprakelijkheid? Met welke ondersteuning is het slachtoffer geholpen? Dat kan een uitkering zijn, vervanging van beschadigd materiaal, hulp in de huishouding of specifieke hulpmiddelen. U regelt wat er moet gebeuren en berekent het eventuele bedrag dat daarvoor nodig is.

Personenschade kan een enorme impact hebben

Empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden zijn cruciaal om dit werk goed te kunnen doen. Personenschade kan immers een enorme impact op de betrokkenen hebben. Zeker als het om zwaar letsel met ingrijpende gevolgen gaat. U moet bovendien om de tafel met verschillende partijen. Het is daarom ook belangrijk om stevig in uw schoenen te staan en de regie in eigen hand te houden.

Veel behoefte aan goed opgeleide specialisten

Spreekt het beroep van personenschadebehandelaar u aan? Dan wacht u een boeiende en kansrijke carrière. Er is veel behoefte aan goed opgeleide specialisten. Enerzijds bij verzekeraars en gespecialiseerde schaderegelingsbureaus, anderzijds bij rechtsbijstandsverzekeraars en advocaten- of rechtshulpbureaus. In dit laatste geval staat het behartigen van de belangen van slachtoffers centraal.

Beschikt u over de juiste competenties, maar nog niet over de vereiste kennis? Volg dan bij NIBE-SVV een opleiding personenschade.

Heeft u vragen en wilt u graag even sparren met een opleidingsadviseur? Ook dat kan, u bereikt ons telefonisch via 035 – 7 506 155.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.