Waarom en hoe Erkend Financieel Adviseur worden

Klanten hebben steeds vaker behoefte aan financieel advies dat rekening houdt met alle aspecten van hun financiën, leven en doelen. Daarom lees je in dit artikel over het toegenomen belang van integraal financieel advies, de waarde van het keurmerk Erkend Financieel Adviseur en hoe je dit verkrijgt.

Wat is integraal financieel advies?

Integraal financieel advies is van onschatbare waarde voor het financiële welzijn van je klant. Je inventariseert de volledige financiële situatie, verplichtingen, wensen en doelen. Vervolgens baseer je jouw advies op deze brede context. Kortom, je richt je op integrale oplossingen die aansluiten bij de unieke situatie van je klant.

Diverse voordelen

Integraal financieel advies heeft diverse voordelen. Zowel voor de klant als voor jou als adviseur. Het effect van integraal advies is onder andere dat:

  • Je klant de volledige impact overziet en weloverwogen besluiten kan nemen;
  • Het financiële welzijn van je klant verbetert;
  • Je een langdurige vertrouwensrelatie met je klant opbouwt.

Wanneer relevant?

Als de situatie van je klant meerdere financiële aspecten omvat die elkaar beïnvloeden, dan is integraal financieel advies relevant. Dit geldt onder andere bij ‘life-events’ zoals de aankoop van een huis, een huwelijk of scheiding, de komst van kinderen en het pensioen. In deze situaties loont een integrale kijk waarbij de verschillende componenten van de financiën op elkaar worden afgestemd.

Krijg erkenning voor je vakvolwassenheid als financieel adviseur

Integraal financieel advies geven vraagt extra expertise van jou als financieel adviseur. Daarmee onderscheid jij jezelf ten opzichte van beginners in de sector. Het is natuurlijk wel van belang dat je klanten weten wat jouw toegevoegde waarde is en waar je voor staat. Dit regel je met een opname in het Register Erkend Financieel Adviseur (EFA).

Hoe word je Erkend Financieel Adviseur?

Erkende Financieel Adviseurs doorlopen een gestructureerd programma dat expertise, ethiek en professionele groei omvat. Je volgt de opleiding Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) en slaagt voor het bijbehorende assessment. Daarna haal je bijvoorbeeld de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen. Maar eerst moet je groen licht krijgen om te starten.

Toelatingseisen opleiding

Inschrijven voor de opleiding Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) kan met toestemming van de SEH (de organisatie achter het keurmerk). SEH geeft je de benodigde verklaring van deelname als je:

  • een geldig diploma Wft Adviseur Hypothecair Krediet bezit;
  • recente en relevante werkervaring als financieel adviseur hebt en dit aantoont via een werkgeversverklaring;
  • de Beroepscode ondertekent en de jaarlijkse bijdrage aan SEH voldoet.

Vraag je verklaring van deelname nu aan

Al 7.000 financieel dienstverleners gingen je voor. Wil jij ook Erkend Financieel Adviseur worden? Zet de eerste stap. Ga nu naar de site van SEH en volg de instructies zodat je de verklaring van deelname krijgt.

Geregeld? Schrijf je in voor de opleiding Erkend Financieel Adviseur

Heb je de benodigde verklaring van deelname ontvangen, schrijf je dan direct in voor de opleiding. De eerstvolgende groep start op 4 oktober. Je hebt de keuze uit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht als leslocatie. Wil jij daarbij zijn? Kom nu in actie.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!