Klantcase: omscholing tot CDD-analist via NIBE-SVV en de Kunners

Sander (42) heeft altijd aan de commerciële kant van het bedrijfsleven gewerkt, voornamelijk in de binnendienst verkoop. Nadat hij daar verschillende leidinggevende rollen had gehad, begon hij zich af te vragen: is dit wat ik voor altijd wil blijven doen? Zo kwam hij bij het omscholingstraject van NIBE-SVV en de Kunners terecht, waar hij zich liet omscholen tot CDD-analist. En met succes! In juni start hij als junior CDD-analist bij ABN AMRO.

Aan de slag met de analytische kant

“Toen ik me af begon te vragen of ik mijn werk voor altijd wilde blijven doen, ben ik met een job coach aan de slag gegaan. Met hem heb ik bekeken wat ik leuk vind om te doen. Hier kwam uit dat vooral de analytische kant van mijn werk me heel erg aanspreekt. Toen ik online naar functies ging kijken, sprong voor mij CDD-analist er wel echt uit. Vanaf de zomer ben ik me hier echt in gaan verdiepen. Via de organisatie Welten hoorde ik van het omscholingstraject van NIBE-SVV in samenwerking met de Kunners. Ik heb toen meer informatie opgezocht over dit traject en contact op genomen met de Kunners.”

Kennismaking met het vakgebied

Na mijn contact met de Kunners ben ik gestart met het webinar. Tijdens dit webinar krijg je algemene informatie over het werkgebied en de functie CDD-analist. Hierdoor werd ik nog enthousiaster en wilde ik erg graag instromen. Na het webinar heb ik me gelijk aangemeld voor het traject en heb ik een speeddate gehad om te kijken of ik geschikt was voor de rol. Toen dit het geval bleek te zijn, ben ik aangenomen voor het omscholingstraject.”

Opleidingsweek vol informatie

“De opleidingsweek bij NIBE-SVV heb ik als heel prettig ervaren. Het zijn drie intensieve opleidingsdagen, waarbij er veel nieuwe informatie op je af komt. De docent kwam uit de praktijk en gaf daarom enorm veel praktijkvoorbeelden. Hij kon de theorie heel duidelijk uitleggen, nam de tijd voor me en heeft me nog enthousiaster gemaakt voor het vak. De opleidingsweek werd afgerond met een een-op-een assessment.

Succesvolle sollicitatietraining

“Na het positief afronden van de opleidingsweek ben ik zowel samen met andere omscholingsdeelnemers als individueel aan de slag gegaan met sollicitatietraining. Hierin moest je onder andere jezelf pitchen en werd er meegekeken naar je cv. Ik heb hier heel veel aan gehad. En met goed resultaat, want ik ben zojuist aangenomen bij ABN AMRO als junior CDD-analist!“

Doe werk waar je energie van krijgt!

“Twijfel je nog of een dergelijk omscholingstraject iets voor jou is? Kijk dan goed naar waar jij energie uit haalt. Haal je geen energie uit wat je nu doet? Dan is het belangrijk om een andere weg in te slaan. Ik ben heel erg blij dat ik mijn voorliefde voor analytisch werk heb gevolgd en met hulp van NIBE-SVV en de Kunners hier nu mijn werk van heb kunnen maken. Ik ben door het omscholingstraject nóg enthousiaster geworden over het CDD-vakgebied!”

Ook deelnemen aan een omscholingstraject?

Ben je op zoek naar ander werk en overweeg je je net als Sander te laten omscholen? Dan biedt de financiële sector veel kansen. Maar de overstap maken naar een andere branche is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij samen met De Kunners een traject ontwikkeld om jou optimaal te begeleiden bij de overstap naar de financiële sector. Meer weten? Lees hier alles over het omscholingstraject.

Bekijk de case

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!