UvA voorziet met Registeropleiding Integrated Risk Advisor in behoefte

De razendsnelle technologische ontwikkelingen brengen in de financiële dienstverlening kansen, uitdagingen en consequenties met zich mee. Ook op het gebied van riskmanagement, compliance en ethiek. Reden genoeg voor de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen om daar met een nieuwe opleiding op postacademisch niveau op in te haken: de Registeropleiding Integrated Risk Advisor. Een goede zet, zo blijkt, en interessant genoeg voor bedrijven als DNB, Aegon en de Rabobank om medewerkers af te vaardigen. 

DDe Registeropleiding Integrated Risk Advisor is bestemd voor de risk- of complianceprofessional die zich wil ontwikkelen tot een integrated risk advisor of die deze rol ambieert. Een integrated risk advisor beschikt over een ‘forward thinking mindset’, is breed georiënteerd en fungeert als sparringpartner voor business, directie en/of RvC. Deze adviseur heeft een integraal beeld en voldoende kennis van de verschillende financiële en niet-financiële risico’s verbonden aan de activiteiten en de strategie van de onderneming. Naast zijn ondersteunende en adviserende rol stijgt hij gemakkelijk boven de materie uit. Hij voorziet de impact van de voorstellen en de besluiten van het ene bedrijfsonderdeel op de volledige organisatie vanuit een riskperspectief. Banken en verzekeraars hebben een steeds grotere behoefte aan integrated risk advisors. 

Brug tussen bestuurders en specialisten

De Registeropleiding Integrated Risk Advisor met goed gevolg afgelegd? Dan bent u in staat om zelfstandig voor uw bank of verzekeraar de risicomanagementvraagstukken te behandelen, zowel de financiële als de niet-financiële risico’s. Integraal, holistisch, vooruitkijkend en -denkend. Een integrated risk advisor vormt de brug tussen de eerstelijnbestuurder of -manager die er verantwoordelijk voor is dat alle risico’s worden meegenomen in de besluitvorming, en de tweedelijnspecialisten die zich binnen een bank of verzekeraar hebben toegelegd op het beheersen van een specifiek risico, zoals het integriteitsrisico of kredietrisico. 

Opleiding op postacademisch niveau

De opleiding is, onder leiding van prof. dr. Rob Schotsman, opgezet met vertegenwoordigers van AEGON, ING, Achmea en de Volksbank. Samen met de eigen UvA-experts – docenten afkomstig van banken en verzekeraars – is de opleiding naar postacademisch niveau getild. De deelnemers van dit moment zijn afkomstig van DNB, Reaal, Rabobank, Vivat, ABN AMRO, AEGON, Bitonic, ING, Achmea en de Volksbank. De UvA Academie beschouwt het als een succes om al deze partijen, waaronder een toezichthouder, op dit niveau bij elkaar te hebben.

 
Certified Integrated Risk Advisor | 2018-2019
 
Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!