Save the date: nieuw webinar op 22 maart

Wat is de rol van financiële instellingen in het beheersen van de risico’s die het gevolg zijn van klimaatverandering? Op 22 maart organiseert NIBE-SVV een webinar hierover: het webinar ‘Klimaatverandering, een kwestie van goed risicomanagement?’ Ben je risicomanager, financieel adviseur, complianceprofessional of houd je je vanuit een andere functie bezig met risicomanagement? Zet 22 maart dan alvast in je agenda en zorg dat je dit webinar niet mist.

Tijdens dit webinar gaat onze directeur Jeanette Hadderingh in gesprek met dr. ir. René Doff. René heeft jarenlange ervaring als risicomanager in de bancaire, verzekerings- en pensioensector. Als Chief Risk Officer van de UK P&I Club N.V. en als kerndocent Risicomanagement aan de Universiteit van Amsterdam publiceert René geregeld. Zijn publicaties en boeken worden als standaardwerken in het risicomanagementdomein beschouwd.

Programma

Centraal thema van dit webinar is risicomanagement en klimaatverandering. De onderwerpen die op het programma staan, zijn:

  • Risicomanagementontwikkelingen in de financiële sector
  • Waarom financiële instellingen nog relatief weinig doen aan risicomanagement op het gebied van klimaatverandering
  • Risicomanagement kan bijdragen aan focus, scenario’s, keuzes en ordening 
  • Risico’s van klimaatverandering en klimaatoplossingen
  • Bereidheid om de risico’s van klimaatverandering aan te pakken
  • De toezichthouders en relevante regelgeving
  • Initiatieven, routekaart en vervolgstappen
 

Het webinar maakt deel uit van de serie ‘Focus op vakmanschap’ en vindt plaats op 22 maart van 20.30 tot 21.15 uur. Deelname is kosteloos.

Wil je meer weten over dit onderwerp? 

Meld je nu alvast aan voor dit webinar op 22 maart.
En stel bij je aanmelding dan ook meteen je vraag. Grote kans dat jouw vraag in de uitzending aan bod komt. Ook kun je tijdens de live-uitzending vragen stellen via de chatfunctie. 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?