Rob Schotsman (NIBE-SVV) benoemd tot bijzonder hoogleraar financieel recht

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam heeft ingestemd met de benoeming van dr. Rob Schotsman (1958), senior adviseur bij NIBE-SVV, op de bijzondere leerstoel Implementatie financieel gedragsrecht. Deze eervolle benoeming gaat in per 1 maart 2014. Rob Schotsman adviseert over financieel rechtsvraagstukken voor o.a. banken en verzekeraars. Daarnaast verzorgt hij regelmatig presentaties over in het bijzonder het financieel gedragsrecht. Met zijn brede Wft-kennis en zijn focus op Europese wetgeving vertaalt Schotsman de theorie van toezicht en wetgeving naar de bank- en verzekeringspraktijk. Schotsman is tevens auteur van het standaardwerk Praktijkgids Wft: financiële markten en ondernemingen onder toezicht. 

Moreel kompas en aanspreekbaar bankieren/verzekeren

Het vakgebied Implementatie financieel gedragsrecht richt zich op de wijze waarop financiële regelgeving binnen banken en verzekeraars wordt geïmplementeerd en over de problemen waarmee sector en toezichthouders te maken krijgen. Zowel op nationaal als Europees niveau ontstaat daarmee een beter beeld van de werkelijke effectiviteit van financiële regelgeving. Een belangrijke bijdrage in de totstandkoming van een moreel kompas voor professionals om aanspreekbaar te bankieren en te verzekeren.

Registeropleiding Financieel Recht

NIBE-SVV en het Eggens Instituut van de UvA werken reeds samen en bieden de Registeropleiding Financieel Recht aan. Deze postacademische Registeropleiding, waarvan Schotsman kerndocent is, mag zich in een grote belangstelling verheugen van marktpartijen en toezichthouders en brengt financieel toezichtrecht en het privaatrechtelijke financieel recht samen. Deze integratie is nieuw, maar ook noodzakelijk door de complexiteit en actualiteit van dit rechtsgebied.

Centrum voor Financieel Recht

Rob Schotsman maakt tevens onderdeel uit van het Centrum voor Financieel Recht van de UvA. De onderzoekers die verbonden zijn aan dit centrum publiceren over publiekrechtelijke (toezicht) en privaatrechtelijke (gedrag en aansprakelijkheid, ondernemingsrecht) aspecten van de financiële sector. Schotsman is inhoudelijk coördinator van het samenwerkingsverband en geeft leiding aan het postacademisch onderwijs financieel recht aan de UvA. Ook is hij kerndocent van de leergang Wft essentials.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!