Rob Schotsman bijzonder hoogleraar nieuwe leerstoel

Rob Schotsman, senior consultant bij NIBE-SVV, heeft op 5 februari het ambt aanvaard van bijzonder hoogleraar voor de nieuwe leerstoel Implementatie Financieel Gedragsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuwe leerstoel

De leerstoel Implementatie Financieel Gedragsrecht, die Schotsman gaat bekleden, is geheel nieuw in Europa. Focus van de leerstoel ligt op de manier van implementeren van de financiële regelgeving binnen banken en verzekeraars. Daarnaast richt de leerstoel zich op de problemen waarmee de sector en toezichthouders te maken krijgen. Meer aandacht hiervoor op nationaal en Europees niveau zou moet leiden tot een beter beeld van de werkelijke effectiviteit van financiële regelgeving. En dat moet uiteindelijk bijdragen aan de totstandkoming van een moreel kompas voor professionals om aanspreekbaar te bankieren en te verzekeren, aldus Schotsman in zijn oratie bij de aanvaarding  van het hoogleraarschap.

Oratie

In zijn oratie stelde Schotsman dat de wetenschap zich vooral strikt juridisch richt op de ontwikkeling, positionering en uitleg van regelgeving en te weinig op de maatschappelijke inbedding en maatschappelijke ontwikkelingen. Ook is er te weinig oog voor de implementatie van (nieuwe) financiële regels. Aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen en implementatievraagstukken is echter van groot belang om na te gaan of de regels ook echt effectief zijn - vooral nu - gezien de veelheid van regels die op ons afkomen, aldus Schotsman.

Bekijk de oratie en de Power Point-presentatie.

Rob Schotsman geeft over dit onderwerp ook les aan studenten van de Registeropleiding Financieel recht van de UvA.

Daarnaast biedt NIBE-SVV diverse opleidingen op dit gebied aan:
• Certified Compliance Officer (CCO)
• Masterclass Riskmanagement, Compliance en Governance
• Privacy Compliance
• Integriteitsmodule DSI Compliance Professional

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!