Opleidingstraject autoverzekeringen bij Volvo Cars Nederland

De dealers van Volvo Cars Nederland verkopen niet alleen auto’s, maar ook eigenmerk autoverzekeringen. Volvo Cars Nederland wil dat dat gebeurt op een manier die bij Volvo past, namelijk gedegen en betrouwbaar. Speciaal voor Volvo Cars Nederland ontwikkelde NIBE-SVV daarom een opleidingstraject dat volledig via e-Learning te volgen is.
 
Autoverkopers zijn nu eenmaal geen financieel adviseurs. Het opleidingstraject moest de verkopers niet alleen de benodigde kennis over verzekeringen leren, maar moest ook aansprekend zijn. Verkopers zijn namelijk meestal meer geïnteresseerd in de technische details van auto’s dan in financiële producten.

Flexibel programma onder werktijd

De opleiding is helemaal via e-learning te volgen. En is zo flexibel ingericht dat deze gemakkelijk onder werktijd op een rustig moment gedaan kan worden. Zodra er een klant binnenkomt, kan de Volvo-medewerker de lesstof aan de kant schuiven. Wanneer het werk dit toelaat, pakt de medewerker de lesstof eenvoudig weer op.

Onderwerpen

De opleiding bestaat uit 21 thema’s. De Volvo-medewerkers leren niet alleen over de Wft en de noodzaak tot het goed invullen van het aanvraagformulier. Maar ze leren ook de ins en outs van het bonus-malusstelsel en hoe een schaderegeling in elkaar steekt. Elk thema begint met een filmfragment, opgenomen in de showroom van een Volvo-dealer. Binnen het thema komt alle relevante informatie aan bod. Aan het eind van elk thema is er een toets met terugkoppeling. Zo weet de deelnemer welke vragen goed waren, welke niet en waarom. Na afloop van alle modules volgt de eindtoets die elke deelnemer moet halen. Haalt hij de eindtoets niet, dan mag de medewerker geen autoverzekeringen meer verkopen.

Periodieke actualisatie

Inmiddels hebben alle medewerkers de opleiding gevolgd en de eindtoets gehaald! Het opleidingsprogramma blijft in gebruik, want ook nieuwe verkoopmedewerkers moeten goed op de hoogte zijn. De opleiding wordt periodiek geactualiseerd. Deze actualisaties krijgt iedereen die de opleiding heeft afgerond, gebundeld aangeboden als aanvullend thema. Een vorm van permanente educatie dus.

Op maat

NIBE-SVV ontwikkelt graag dergelijke op maat opleidingen voor organisaties. Interesse? Lees dan meer over onze maatwerktrajecten. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 020-7 606 908, of e-mail naar: incompany@nibesvv.nl. Wij spreken graag met u over de wensen van en mogelijkheden voor uw organisatie.
Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!