Nieuwe Schadeleergangen NIBE-SVV: soepele integratie van kennis en vaardigheden

Vaardigheden worden steeds belangrijker binnen de branche. Daarom komt NIBE-SVV met twee nieuwe leergangen die geheel in lijn zijn met deze trend: Acceptant/Schadebehandelaar Aansprakelijkheidsverzekeringen en Schadebehandelaar Motorrijtuigen.

In beide leergangen krijgt u niet alleen op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, ook ontwikkelt u de vaardigheden die u nodig hebt om uw functie zo goed mogelijk uit te oefenen. Tevens wordt veel aandacht besteed aan uw professionele gedrag. In het mondelinge assessment, waarin alle kennis en vaardigheden soepel samenkomen, krijgt u een realistische case voorgelegd.

Leergang Acceptant/Schadebehandelaar Aansprakelijkheidsverzekeringen

Deze leergang bestaat uit twee kennismodules (met kennistoetsen) en twee vaardigheidstrainingen. Bij de kennismodules komt u alles te weten over het aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, bewijsrecht en de aansprakelijkheidspolissen. Behandeld worden onder andere de aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren en bedrijven, de belangrijkste beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en de bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekering.

Vaardigheden

Tijdens de training Integrale casusbehandeling leert u adequate risicobeoordelingen maken en schades juist behandelen. In de training Communicatieve vaardigheden ontwikkelt u vervolgens de vaardigheden die horen bij de functie van acceptant/schadebehandelaar anno nu. Zo is het van belang dat u schriftelijk en mondeling helder communiceert met zowel benadeelde als verzekerde. Doordat u deze vaardigheden beter in de vingers krijgt, staat u sterker bij onderhandelingen.

Leergang Schadebehandelaar Motorrijtuigen

Deze leergang bestaat uit drie kennismodules met kennistoetsen en twee vergelijkbare vaardigheidstrainingen. In de kennismodules komt u het nodige te weten over het aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, bewijsrecht, verkeersrecht, de WAM en de dekking van verschillende motorrijtuigverzekeringen. U leert onder meer hoe u een schadedossier moet aanleggen, hoe u de schade kunt beoordelen en met welke richtlijnen en bedrijfsregelingen u rekening moet houden.
Verder gaat veel aandacht uit naar het ontwikkelen van uw vaardigheden. Niet alleen is het belangrijk om uw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, ook dient u sterk te staan bij onderhandelingen. Beide vaardigheden maken deel uit van de in de leergang te verwerven competenties.

Meteen aanmelden

>>Leergang Acceptant/Schadebehandelaar Aansprakelijkheidsverzekeringen
>>Leergang Schadebehandelaar Motorrijtuigen

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!