Nieuwe registeropleiding Financieel recht van NIBESVV en UvA

NIBE-SVV en de Universiteit van Amsterdam hebben de registeropleiding Financieel recht ontwikkeld. Deze nieuwe postacademische opleiding brengt het financieel toezichtrecht en het privaatrechtelijke financieel recht samen. Deze integratie is nieuw, maar ook noodzakelijk door de complexiteit en actualiteit van dit rechtsgebied. Aandacht voor alleen normen op bijvoorbeeld de kapitaal- of effectenmarkt is namelijk onvoldoende. Ook de normen voor financiële ondernemingen, zoals op het gebied van governance en risk management, worden steeds belangrijker.

Modules

De registeropleiding Financieel recht bestaat uit acht modules:

  • Financieel recht: overzicht, samenhang en handhaving
  • Toegang tot financiële markten
  • Goed bestuur
  • Integraal productontwikkeling- en reviewproces (PARP) en zorgplicht
  • Prudentiële normen banken en beleggingsondernemingen
  • Prudentiële normen verzekeraars
  • Gedragsnormen bancair en beleggen
  • Gedragsnormen verzekeringen

De eerste 4 genoemde modules zijn verplicht. Uit de laatste 4 modules kunnen deelnemers er 2 of 3 kiezen. Per module zijn 8 of 12 PO-punten te verdienen.

Adviesraad Financieel Recht

De opleiding is tot stand gekomen met inhoudelijke medewerking van de Adviesraad Financieel Recht. Hierin hebben onder andere zitting: marktpartijen (o.a. Achmea, ABN AMRO, AEGON, ING en Rabobank), brancheorganisaties (o.a. NVB en het Verbond van Verzekeraars), het ministerie van Financiën, de rechterlijke macht, DNB en de AFM, het KiFID, DSI, de Stichting toetsing verzekeraars en consumentenorganisaties.

Veel belangstelling

De registeropleiding Financieel recht start vanaf 28 oktober 2013 aan de UvA en er is nu al veel belangstelling voor deze opleiding. De opleiding is bestemd voor juristen, advocaten, adviseurs, beleidsmedewerkers, rechters, compliance officers, gespecialiseerde accountants en toezichthouders die zich willen bekwamen in dit rechtsgebied. U kunt zich nog inschrijven tot uiterlijk 1 oktober a.s.

Meer informatie en aanmelden

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!