Nieuwe NIBE-SVV-uitgave biedt inzicht in kapitalisatie van banken

Meer dan 5 jaar geleden moesten overheden ingrijpen in de financiële sector. Deze was te groot, te risicovol en ook te belangrijk om failliet te laten gaan. De overheden hebben de financiële instellingen toen gered tegen hoge kosten. Maar de gevolgen van de financiële crisis zijn nu nog steeds merkbaar. Versterking van de banken krijgt daarom veel aandacht. De nieuwste editie van de serie ‘Topics in corporate finance’ van ‘The Amsterdam Center of Corporate Finance’ getiteld Towards a Better Understanding of the Capitalization of Banks speelt hierop in.

Verband tussen financiële sector en maatschappij

De uitgave bevat 2 papers die een beter inzicht verschaffen in de verbanden tussen de financiële sector en de maatschappij. Auteur van de eerste paper is professor Anat R. Admati van de universiteit van Stanford, specialist op het gebied van de kapitalisatie van banken. Zijn bijdrage in deze uitgave gaat over de regulering van kapitaal en de rol van het eigen vermogen. Anat R. Admati pleit (samen met Peter M. DeMarzo, Martin F. Hellwig en Paul C. Pfleiderer) voor een veel stabielere en daardoor minder kwetsbare en dure bankensector. Voorkomen is immers beter dan genezen.
De tweede paper in deze uitgave is geschreven door professor Sweder van Wijnbergen en Arnout Boot, hoogleraar Corporate Finance en Financiële markten. Beiden zijn verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In deze paper hebben zij ideeën over kapitaal en bankieren verzameld voor de Nederlandse discussie over het te voeren beleid.

Meer informatie en bestellen

Bestel direct via www.nibesvv.nl of neem contact op met NIBE-SVV Klantadvies via +31 20 7 606 900 of cursist@nibesvv.nl.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!