Nieuw handboek biedt inzicht in risicomanagementproces

NIBE-SVV heeft onlangs een nieuw handboek over risicomanagement gepubliceerd: Risicomanagement: vanuit het dynamisch business model. Dit boek loodst u op een praktische wijze door alle stappen van het risicomanagementproces heen. Het belang van een goed risicomanagement blijft immers groeien.

Steeds belangrijkere succesfactor

Risicomanagement wordt een steeds belangrijkere succesfactor voor ondernemers en managers bij het realiseren van hun strategie en doelstellingen. Bovendien is het een praktische leidraad, aan de hand waarvan adviseurs een professioneel advies kunnen opstellen. Binnen de financiële branche leent risicomanagement zich ook goed voor aanvullende dienstverlening. Ook draagt het bij aan de noodzakelijke cultuuromslag van denken vanuit producten, naar denken vanuit de wensen en business issues van de onderneming. In dit boek staat de onderneming daarom in de risicomanagementaanpak echt centraal.

Tips en tools

Naast de vele nuttige tips, technieken en tools komt in het boek ook het ‘Dynamisch Business Model®’ aan bod. Met dit model krijgt u in korte tijd een helder beeld van de onderneming en de omgeving. Afhankelijkheden en risico’s die de continuïteit kunnen bedreigen springen direct in het oog. Met behulp van de uitgebreide (digitale) risico-inventarisatiechecklist krijgt u inzicht in het bedrijfsbrede risicoprofiel en krijgt u een eerste aanzet voor concrete risicoactieplannen. Bij het boek krijgt u ook een digitale inventarisatietool waarmee u een risicoprofiel kan maken. Op basis van de prioriteiten die aan de betreffende risico’s worden toegekend volgt vervolgens een eerste aanzet voor risicoactieplannen.

>> Bekijk meer informatie over Risicomanagement: vanuit het dynamisch Business Model®
>> Daarnaast heeft NIBE-SVV een aantal opleidingen op het gebied van Risicomanagement, zoals de leergang Risicomanagement  en het vierdaags seminar Risicomanagement. De leergang start op 13 juni.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!