NIBE-SVV start nieuwe opleiding International business banking

Binnen het huidige financiële systeem wordt internationaal zakendoen steeds belangrijker, en daarmee ook het adviseren van grote(re) internationaal opererende ondernemingen. Daarom start NIBE-SVV op 7 maart de opleiding International business banking.

Deze vierdaagse Engelstalige training, bestaande uit een avondprogramma van 10 blokken, wordt verzorgd door zeer ervaren vakspecialisten als Bert Piëst (UvA), Steven Duyverman (FMO), Hans Schmitz (Van Lanschot Bankiers) — allen boegbeelden uit de sector en de academische wereld. Uitgaande van de marktbehoeften van internationale ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, leert u zo effectief mogelijke integrale adviezen verstrekken. Bent u bijvoorbeeld accountmanager, accountant, consultants, financieel directeur of financieringsspecialist? Dan is de opleiding International business banking interessant voor u.

Praktijkgericht en thematisch divers

De volgende leerdoelen staan centraal bij de opleiding International business banking:

 • doorgronden van het verdienmodel van een internationaal opererende onderneming
 • beoordelen welke bancaire producten voorzien in de marktbehoeften van de onderneming
 • maken van een risicoanalyse bij de financiering van kapitaalgoederen
 • inschatten van de gevolgen van fiscaal getinte handelingen
 • onderzoeken hoe overheidsreguleringen in- en uitgaande kasstromen kunnen beïnvloeden

Mede dankzij de plenaire behandeling van actuele cases, sluit de opleiding International business banking uitstekend aan op de praktijk van de financieel professional die zich bezighoudt met het adviseren van grote internationaal actieve bedrijven. Verder kent de opleiding een grote thematische diversiteit. Enkele thema’s zijn:

 • internationaal financieren
 • internationale strategie en het verdienmodel
 • cultuurspel
 • cash & trade
 • internationale belastingen
 • investeren in opkomende markten

Meer weten en aanmelden?

Kijk bij de opleiding International business banking.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 09:00

Ontdek je volgende stap met onze leerlijnen

Wil je na de zomer aan de slag met je ontwikkeling? Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan de volgende stap in je carrière? Dan hebben we goed nieuws. Veel van onze opleidingen gaan namelijk weer van start in september. Maar welke opleiding sluit het best aan op jouw functie, kennis en ervaring? Om je daarbij te helpen hebben wij een aantal leerlijnen ontwikkeld, gericht op veelvoorkomende functies binnen de financiële dienstverlening.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.