NIBE-SVV publiceert eerste boek over clearing

Clearing staat op dit moment meer dan ooit in de belangstelling. De komst van de European Market Infrastructure Regulation (EMIR) houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Tot nu toe krijgt vooral de clearingverplichting voor daartoe aangewezen OTC-derivaten veel aandacht. Daarnaast moeten alle central counterparties (CCP’s) een vergunning aanvragen. CCP’s moeten dan voldoen aan eisen op het gebied van bijvoorbeeld governance, segregatie en portabiliteit. Dat zal een grote impact hebben op CCP’s, clearing members, cliënten van clearing members en hun toezichthouders.

Hiaat

Tot op heden ontbrak een boek waarin op integrale wijze uiteen wordt gezet hoe clearingsystemen werken en hoe clearing is ingebed in de Nederlandse en Europese regelgeving. Daarom staat dit centraal in het boek Effecten- en derivatenclearing, de vijfde uitgave van de Financieel Juridische Reeks.

Meer informatie over de uitgave Effecten- en derivatenclearing

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!