NIBE-SVV publiceert boek Uitbesteding in de financiële sector

Uitbesteding is op dit moment een van de meest actuele thema's in de financiële sector. Financiële ondernemingen kunnen zich, door werkzaamheden uit te besteden, beter focussen op hun kernactiviteiten. Ze kunnen zo kosten besparen, toegang krijgen tot bijzondere expertise en hun efficiency en flexibiliteit vergroten. Ook bieden nieuwe technologische ontwikkelingen zoals ‘cloud computing’ ongekende kansen. Maar uitbesteding brengt ook veel regels en risico’s met zich mee.

Hot issues

Waarom zijn big data en privacy bijvoorbeeld hot issues bij implementatie en uitvoering? Het uitbesteden van werkzaamheden heeft ook gevolgen voor het toezicht door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Hoe pakt het toezicht op uitbesteding in de cloud nu in de praktijk uit? Een financiële instelling dient namelijk haar bedrijfsprocessen en de daarmee samenhangende risico’s te beheersen. Daarom gaat de zesde editie van de Financieel Juridische Reeks over uitbesteding in de financiële sector.

Breed

In de gelijknamige bundel wordt dit onderwerp vanuit de verschillende visies en achtergronden belicht. De auteurs geven een breed inzicht in de verschillende facetten bij uitbesteding en de onderliggende juridische vraagstukken. Als eerste wordt het wettelijk kader geschetst, vervolgens komen uitbesteding door verzekeraars, pensioenfondsen, beheerders van beleggingsinstellingen en instellingen voor collectieve belegging in effecten aan bod. Uiteraard blijven de privacyaspecten en de uitbesteding van customer due diligence-activiteiten niet onbelicht. Het toezicht door DNB op cloud computing door financiële ondernemingen en de uitbestedingsovereenkomst maken deze bundel volledig.

>> Bekijk meer informatie over het boek Uitbesteding in de financiële sector

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!