NIBE-SVV publiceert boek over Basel III voor bankensector

NIBE-SVV heeft deze maand het boek Basel III: naar nieuwe toezichtregels voor de bankensector gepubliceerd. Basel III is sinds begin 2011 een feit en de geleidelijke invoering ervan begint op 1 januari 2013.

Het is inmiddels een omvangrijk pakket aan maatregelen dat de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van banken - en ook van hun gehele risicomanagement - aanzienlijk verbetert. Zo zullen banken de klappen van een toekomstige crisis beter zelf op kunnen vangen en worden overheidsingrepen minder waarschijnlijk geacht. Basel III wordt dan ook vaak het ‘antwoord op de crisis’ genoemd.

Toegankelijk werk

Basel III: naar nieuwe toezichtregels voor de bankensector behandelt een aantal hervormingen die centraal staan in Basel III en die belangrijke invloed zullen hebben op Nederlandse banken. Hiermee is dit boek een vooral toegankelijk werk over de complexiteit van goed balansbeheer bij banken.

Met dank aan

Aan dit boek hebben meegewerkt: Kirstin Alink, Chantal Comanne, Koen Dessens, Paul Disveld, Pascal ter Horst, Sjoerd Kampen, Eelco Schnezler, Onno Steins, Gertjan Thomassen, Mark Teunissen, Hanne van Voorden en Charles Zondag.

Lees meer over het boek Basel III.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!