NIBE-SVV ontwikkelt training Securitisatie

Op 17 maart 2014 start de nieuwe training Securitisatie. Deelnemers krijgen tijdens drie dagdelen inzicht in alle aspecten van securitisaties, zoals de verschillende type securitisaties, relevante regelgeving en de juridische en fiscale aspecten.

De training Securitisatie is bestemd voor onder andere bankmedewerkers, financieringsspecialisten, treasurers, risicomanagers, accountants, kredietanalisten en portefeuillemanagers bij pensioenfondsen en verzekeraars. Zij leren onder andere:

  • het risico van een transactie in te schatten door analyse van het onderpand, de verkoper, de servicer en de structuur
  • de impact van de verschillende variabelen op de modellen van rating agencies te begrijpen en hoe de aanpak van de rating agencies onderling verschilt
  • de risico’s en risicomitigerende factoren in transactiestructuren te identificeren en beoordelen
  • hoe het securitisatieproces werkt en hoe hun eigen werkzaamheden hierin passen
 

Meer informatie over de training Securitisatie

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.