NIBE-SVV lanceert nieuwe leergangen Brand en Transport

Exit branches, welkom leergangen! Het is een ontwikkeling die helemaal in lijn is met de nieuwe Wft-eisen, maar ook uitstekend inspeelt op de veranderde leerbehoefte van de deelnemer. Die wil niet langer alleen maar kennis opdoen, maar ook meer leren over vaardigheden, gedrag en houding. NIBE-SVV is al een paar jaar geleden begonnen met het vervangen van de brancheopleidingen, en geeft daar ook dit jaar weer een nieuw vervolg aan. Per 1 juli 2015 verdwijnen de branches Brand en Transport. Branche Brand wordt dan de leergang Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen; Branche Transport wordt de leergang Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen. De examens voor de oude branchemodules worden nog een jaar afgenomen tot 1 juli 2016.

Leergang Schadehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen

In deze nieuwe leergang worden de oude branchemodules Brandverzekeringstechniek en Schaderegeling bij brand omgevormd tot één nieuwe kennismodule: Brandverzekering en Schaderegeling. De modules Risicobeoordeling en preventie en Bedrijfsschadeverzekering blijven bestaan, maar zullen wel worden herzien. Verder wordt deze leergang uitgebreid met 2 vaardigheidstrainingen en het afsluitend assessment.

Leergang Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen

Voor deze leergang zijn de wijzigingen qua kennis wat minder ingrijpend. De 3 bestaande modules, Cascoverzekering, Vervoersrecht en Goederentransportverzekeringen, blijven namelijk gewoon bestaan. Wel worden ze waar nodig geactualiseerd. Daarnaast kent ook deze leergang de 2 extra vaardigheidstrainingen plus het afsluitend assessment.

Inzoomen op de beroepspraktijk

Behalve op de nodige vakkennis zoomen beide leergangen in op de beroepspraktijk van de schadebehandelaar/acceptant, waarbinnen communicatieve vaardigheden, integer gedrag en de juiste beroepshouding centraal staan. Hiermee zet NIBE-SVV de ontwikkeling voort die het in 2013 is gestart, met de uitrol van de leergangen Schadebehandelaar Motorrijtuigenverzekeringen (vervanger Branche  M&S) en Schadebehandelaar/Acceptant  Aansprakelijkheidsverzekeringen (vervanger Branche Varia). 

Vrijstellingsregeling oude Branchecertificaten

Uiteraard is er voor bezitters van ‘oude’ branchecertificaten een vrijstellingsregeling. Zij kunnen die certificaten inbrengen in de nieuwe leergangen. Bezitters van officiële branchediploma’s hoeven op zich niets te doen, maar kunnen desgewenst ook het assessment afleggen om het nieuwe leergangdiploma te behalen en daarmee hun praktische waarde als schadebehandelaar of acceptant aantonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze schadeleergangen, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020-7 606 900. Uiteraard kunt u zich ook meteen inschrijven:
>> Schadebehandelaar Motorrijtuigverzekeringen
>> Schadebehandelaar Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen
>> Schadebehandelaar/ Acceptant Brandverzekeringen
>> Schadebehandelaar/ Acceptant Transportverzekeringen

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 09:00

Ontdek je volgende stap met onze leerlijnen

Wil je na de zomer aan de slag met je ontwikkeling? Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan de volgende stap in je carrière? Dan hebben we goed nieuws. Veel van onze opleidingen gaan namelijk weer van start in september. Maar welke opleiding sluit het best aan op jouw functie, kennis en ervaring? Om je daarbij te helpen hebben wij een aantal leerlijnen ontwikkeld, gericht op veelvoorkomende functies binnen de financiële dienstverlening.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.