NIBE-SVV lanceert nieuwe leergangen Brand en Transport

Exit branches, welkom leergangen! Het is een ontwikkeling die helemaal in lijn is met de nieuwe Wft-eisen, maar ook uitstekend inspeelt op de veranderde leerbehoefte van de deelnemer. Die wil niet langer alleen maar kennis opdoen, maar ook meer leren over vaardigheden, gedrag en houding. NIBE-SVV is al een paar jaar geleden begonnen met het vervangen van de brancheopleidingen, en geeft daar ook dit jaar weer een nieuw vervolg aan. Per 1 juli 2015 verdwijnen de branches Brand en Transport. Branche Brand wordt dan de leergang Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen; Branche Transport wordt de leergang Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen. De examens voor de oude branchemodules worden nog een jaar afgenomen tot 1 juli 2016.

Leergang Schadehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen

In deze nieuwe leergang worden de oude branchemodules Brandverzekeringstechniek en Schaderegeling bij brand omgevormd tot één nieuwe kennismodule: Brandverzekering en Schaderegeling. De modules Risicobeoordeling en preventie en Bedrijfsschadeverzekering blijven bestaan, maar zullen wel worden herzien. Verder wordt deze leergang uitgebreid met 2 vaardigheidstrainingen en het afsluitend assessment.

Leergang Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen

Voor deze leergang zijn de wijzigingen qua kennis wat minder ingrijpend. De 3 bestaande modules, Cascoverzekering, Vervoersrecht en Goederentransportverzekeringen, blijven namelijk gewoon bestaan. Wel worden ze waar nodig geactualiseerd. Daarnaast kent ook deze leergang de 2 extra vaardigheidstrainingen plus het afsluitend assessment.

Inzoomen op de beroepspraktijk

Behalve op de nodige vakkennis zoomen beide leergangen in op de beroepspraktijk van de schadebehandelaar/acceptant, waarbinnen communicatieve vaardigheden, integer gedrag en de juiste beroepshouding centraal staan. Hiermee zet NIBE-SVV de ontwikkeling voort die het in 2013 is gestart, met de uitrol van de leergangen Schadebehandelaar Motorrijtuigenverzekeringen (vervanger Branche  M&S) en Schadebehandelaar/Acceptant  Aansprakelijkheidsverzekeringen (vervanger Branche Varia). 

Vrijstellingsregeling oude Branchecertificaten

Uiteraard is er voor bezitters van ‘oude’ branchecertificaten een vrijstellingsregeling. Zij kunnen die certificaten inbrengen in de nieuwe leergangen. Bezitters van officiële branchediploma’s hoeven op zich niets te doen, maar kunnen desgewenst ook het assessment afleggen om het nieuwe leergangdiploma te behalen en daarmee hun praktische waarde als schadebehandelaar of acceptant aantonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze schadeleergangen, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020-7 606 900. Uiteraard kunt u zich ook meteen inschrijven:
>> Schadebehandelaar Motorrijtuigverzekeringen
>> Schadebehandelaar Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen
>> Schadebehandelaar/ Acceptant Brandverzekeringen
>> Schadebehandelaar/ Acceptant Transportverzekeringen

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!