NIBE-SVV Examens partner van DSI bij ontwikkelen nieuwe periodieke toets

DSI heeft NIBE-SVV Examens en de postgraduateopleiding Investment Management aan de Vrije Universiteit geselecteerd als partners voor het ontwikkelen van een nieuwe periodieke toets (DSI PT). Door middel van deze toets kunnen bij DSI geregistreerde beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders en financieel adviseurs geëxamineerd worden op hun kennis, vaardigheden en integriteit. Deze professionals legden al regelmatig een integriteitstoets af als verplicht onderdeel van hun certificering bij DSI. In 2013 zal een nieuwe aanpak worden geïntroduceerd, die behalve integriteit ook vaardigheden en kennis op een integrale en innovatieve wijze periodiek toetst. Via deze vorm van zelfregulering draagt de sector actief bij aan de kwaliteit van de financiële dienstverlening.

Scherpere norm voor beleggingsadviseurs

Directe aanleiding voor het ontwikkelen van DSI PT is de sterk veranderende dienstverlening, waarbij ‘klantbelang centraal stellen’ met name vraagt om de juiste vaardigheden en een integere werkwijze. De leidraden die de AFM in dit kader heeft opgesteld geven de richting aan die de toezichthouder voor ogen heeft. Jerry Brouwer, directeur van DSI, licht toe: “DSI-geregistreerde professionals staan voor deskundig en integer advies en willen aan de huidige normen op deze gebieden blijven voldoen. De sector heeft DSI dan ook verzocht om het periodieke toetsprogramma te verzwaren: inhoudelijk breder, qua niveau hoger en bovendien frequenter.”

Verfrissend en overtuigend

Cor Worms, voorzitter van de DSI-commissie die adviseerde over een geschikte partner voor DSI: “Met vakspecialisten die zien en begrijpen welke veranderingen er nodig zijn, hebben we ons gebogen over de vraag welke exameninstituten deze uitdaging het beste op zich konden nemen. Na een uitgebreid offertetraject waaraan vele partijen deel hebben genomen, is de keuze op NIBE-SVV Examens en de VU gevallen. NIBE-SVV heeft een verfrissende en overtuigende visie op de veranderende beleggingsdienstverlening getoond en heeft een toetsmethodiek voor ogen die daarbij past. De VU beschikt over expertise op het gebied van vermogensbeheer, maar ook beleggingsadvies, die naar de mening van de commissie de beoogde upgrade van het toetsniveau mogelijk maakt.”

Clemens Spoorenberg, adjunct-directeur van NIBE-SVV, is verheugd met de opdracht: “De ambitie van DSI sluit naadloos aan bij onze visie: wij vinden dat ‘kennis’ niet los kan staan van de vaardigheden of integriteit van de financieel dienstverlener. Een integraal advies van een integer en deskundig adviseur is waar een consument recht op heeft.”

>> Meer over DSI PT

Wilt u meer informatie over de bijdrage van NIBE-SVV Examens aan het ontwikkelen van DSI PT, neem dan contact op met Viora Eljon: 020 55 88 420 of v.eljon@nibesvv.nl.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!