NIBE-SVV en Verbond starten verdiepingsmodules Solvency II

Omdat  Solvency II met ingang van volgend jaar werkelijkheid wordt, hebben NIBE-SVV en het Verbond voor Verzekeraars hun krachten gebundeld. Samen hebben ze een aantal verdiepingsmodules over Solvency II ontwikkeld. Inmiddels zijn de bijeenkomsten voor de eerste algemeen inleidende module achter de rug. In november en december starten de 3 resterende verdiepingsmodules.
 
De modules staan onder auspiciën van prof. dr. Rob Schotsman, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en lid van het MT van NIBE-SVV. Schotsman staat garant voor de hoge kwaliteit en de ruime praktijkervaring van het docententeam. 

Bescherming consumenten

Solvency II verplicht verzekeraars om het risico dat zij lopen op transparante wijze in kaart te brengen. Zo beschermt deze Europese richtlijn, die in 2009 in het leven is geroepen, consumenten tegen de mogelijke solvabiliteitsproblemen bij verzekeraars. In 2013 hebben het Europese Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie een politiek akkoord bereikt waarmee Solvency II op 1 januari 2016 in werking treedt. 

Brede impact

Tot voor kort had Solvency II overwegend de aandacht van de CFO’s, risicomanagers en actuarissen. Met ingang van volgend jaar zal deze richtlijn echter ook impact hebben op het werk van bijvoorbeeld productontwikkelaars, managers, marketingmedewerkers en bedrijfsjuristen compliance. NIBE-SVV en het Verbond richten zich met hun verdiepingsmodules dan ook primair op professionals die weliswaar werkzaam zijn binnen de financiële dienstverlening, maar die niet het echte financiële advieswerk verrichten.

Focus verdiepingsmodules en startdata

De drie resterende verdiepingsmodules van de opleiding hebben elk een specifieke focus:

  • De impact van Solvency II op strategie en beleggingsbeleid (3 november)
  • De impact van Solvency II op het productontwikkelingsproces, de prijzen en polisvoorwaarden van verzekeringsproducten (17 november)
  • De impact van Solvency II op governance en bedrijfsvoering (2 december) 

Alle modules zijn los van elkaar te volgen. Wie de eerste inleidende module heeft gemist, kan zich dus probleemloos inschrijven voor de resterende verdiepingsmodules. 

Meer weten en/of aanmelden?

De modules duren elk een dagdeel en vinden plaats bij het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. De prijs per module is € 395 per persoon. Wilt u zich aanmelden, stuur dan een e-mail naar solvencyII@nibesvv.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met onze adviseurs via telefoonnummer 020-7 606 900. 

Liever eerst meer basale kennis over Solvency II?

De opleiding Solvency II is dan misschien iets voor u. Lees meer hierover.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!