NIBE-SVV draagt steentje bij aan Week van het geld

De belangstelling bij NIBE-SVV om een gastles te geven op een basisschool tijdens de Week van het geld is groot. Ruim 20 medewerkers hebben zich aangemeld. De Week van het geld is dé nationale projectweek voor het basisonderwijs over geld en risico’s en vindt plaats van 25 tot en met 29 maart.


Kinderen leren omgaan met geld

Tijdens de Week van het geld zijn er diverse activiteiten met als voornaamste doel: kinderen leren omgaan met geld. In die week worden er op heel veel basisscholen in Nederland gastlessen verzorgd door medewerkers uit de financiële sector. Ook NIBE-SVV is van de partij. De NIBE-SVV’ers gaan lesgeven aan groep 7 en 8 van de basisschool. Het lesmateriaal dat zij gaan gebruiken heet ‘Fix je Risk’ en is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars.
 

Leuk om met kinderen na te denken over verzekeren

Voor accountmanager Jan Marchand is het niet de eerste keer dat hij meedoet. Vorig jaar gaf hij les aan 2 scholen, in Streefkerk en in Nieuw-Lekkerland. Dit jaar gaat hij weer naar deze scholen. Daarnaast gaat hij naar een school in Amersfoort.
Waarom hij meedoet? “Leraar basisonderwijs was mijn oude vak. Ik heb ruim 12 jaar les gegeven en het leek me leuk om weer eens in mijn oude rol voor de klas te staan. De belangstelling van de kinderen, de spontaniteit… dat is niet veranderd. Het is echt leuk om met kinderen na te denken over wat verzekeren nu eigenlijk is, waarom je dat zou doen, is het wel nodig, wanneer verzeker je iets wel en wanneer verzeker je iets niet. Ook begrippen als kans, risico, solidariteit komen aan de orde. Ik kan het iedereen aanraden. Leerkracht zijn blijft gewoon een heel leuk vak.”
 

Op speelse wijze kennismaken met de waarde van geld

Ook accountcoördinator Manja Kingma Scharff gaat lesgeven. “Ik vind de Week van het geld een enorm goed initiatief. Dat wij als opleider voor de financiële dienstverlening de maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om deze jonge doelgroep kennis te laten maken met geldzaken en na te laten denken over geld en risico’s, vind ik goed. Zeker nu ik moeder ben, vind ik het belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd op een speelse wijze kennismaken met de waarde van geld en het afwegen van risico’s. Heel leuk dat ik hier een steentje aan kan bijdragen.”
 

Kletspot

De gastles is volgens Manja een goede start om zo’n toch vrij lastig thema bespreekbaar te maken. De gastdocenten laten een gevulde Kletspot achter in de klas, met daarin meer dan 100 vragen/stellingen over geld en verzekeren. Die kunnen dan later in de klas in spelvorm besproken worden. Op deze manier blijft ‘Geld & verzekeren’ ook na het geven van de gastles in de klas onder de aandacht.
 
Week van het geld
De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Op 26 maart opent H.K.H. Koningin Maxima de Week van het Geld in het NAC stadion in Breda. Zij is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken. Op de openingsdag zal een groot aantal directieleden uit de financiële sector gastlessen geven aan Bredase basisschoolleerlingen. Ook onze directeur Jeanette Hadderingh doet mee. “Het is een mooie gelegenheid om te helpen het financiële bewustzijn bij kinderen te vergroten. Dat we dit samen als sector oppakken, maakt het alleen maar mooier en onderstreept de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we graag nemen. Los daarvan is het ook gewoon erg leuk om te doen!”, aldus Hadderingh.
 
Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!