NCOI neemt NIBE-SVV over

NCOI Opleidingsgroep (NCOI) en de aandeelhouders van NIBE-SVV hebben overeenstemming bereikt over de overname van NIBE-SVV. De opleidingen en examenactiviteiten van NIBE-SVV zijn een sterke aanvulling op het erkende opleidingsportfolio van NCOI. De overname past uitstekend in de ingezette groeistrategie van NCOI Opleidingsgroep waarmee het bedrijf haar positie als marktleider op het gebied van opleidingen en trainingen voor werkend Nederland verder verstevigt. 

NIBE-SVV is veruit het belangrijkste opleidings- en kennisinstituut voor de financiële markt. Anders dan het reguliere onderwijs, voorziet de financiële opleider in een grote vraag naar financiële opleidingen, Wft-cursussen en – examens.  Bovendien neemt de vraag naar HBO-geschoold personeel in het bank- en verzekeringswezen enorm toe. NIBE-SVV heeft daarom in NCOI een uitstekende partij gevonden om aan deze groeiende vraag concreet invulling te geven.  NIBE-SVV blijft zelfstandig opereren en NCOI zal de komende jaren verder investeren in de groei van dit sterke merk in de markt.

Robert van Zanten, directeur NCOI Opleidingsgroep: “NIBE-SVV heeft een uitstekende naam in de opleidingsmarkt voor banken en verzekeraars, zij zijn niet voor niets het kennisinstituut voor de financiële dienstverlening.  Door de overname van NIBE-SVV kunnen wij een nog completer pakket aanbieden aan onze (corporate) klanten. Wij zien vooral de toegevoegde waarde in de combinatie van onze erkende opleidingen met de opleidingen en cursussen van NIBE-SVV. NCOI heeft de ambitie om een breed en diep palet van hoogwaardige opleidingen en examens voor financieel dienstverleners uit de bank- en verzekeringssector in stand te houden en waar nodig uit te breiden. Deze overname sluit dan ook naadloos aan bij de groeistrategie die NCOI de afgelopen jaren heeft ingezet.”

 Kees Beuving, Raad van Commissarissen:  “Wij hebben de keuze op NCOI laten vallen vanwege de goede naam die NCOI heeft op beide thuismarkten van NIBE-SVV, te weten het bank- en verzekeringswezen. NCOI is bereid en in staat gebleken om substantieel te investeren in de verdere opbouw en uitbouw van het kennisinstituut NIBE-SVV.  De belangen van onze oud-cursisten zijn door alle partijen gewaarborgd doordat reeds behaalde diploma's hun waarde zullen behouden en de lopende opleidingen in stand gehouden worden.

Beide organisaties doen geen verdere uitspraken over de (financiële) overnamedetails.

Over NCOI Opleidingsgroep

NCOI Opleidingsgroep is met een omzet van ruim €140 miljoen in 2014 de grootste opleider van werkend Nederland. NCOI Opleidingsgroep biedt een compleet aanbod van ruim 1200 erkende
MBO-, HBO- en Masteropleidingen specifiek gericht op werkenden. Daarnaast verzorgt NCOI een breed aanbod van korte vaardigheidsgerichte trainingen. NCOI ontwikkelt en verzorgt ook in-company trainingen en complete maatwerkprogramma’s specifiek afgestemd op de behoefte van organisaties. NCOI Opleidingsgroep heeft 700 medewerkers en circa 2000 actieve docenten en trainers. NCOI is preferred supplier bij het grootste deel van de Top 500 organisaties in Nederland. www.ncoi.nl.

Over NIBE-SVV

NIBE-SVV is hét kennisinstituut van de financiële wereld. Dat bewijzen we met ons enorme netwerk van professionals en onze diepgaande marktkennis. Want kennis is onze kracht. Of we deze nu uitdragen via onderwijs of belangeloos ter beschikking stellen. Naast onze opleidingen en Wft-cursussen verzorgen wij zelf de Wft-examens. NIBE-SVV Examens is ministerieel erkend als ervaren en betrouwbaar Wft-exameninstituut. We weten precies wat er speelt en delen onze inzichten graag. Die kennisvoorsprong is blijvend.  NIBE-SVV heeft 90 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. www.nibesvv.nl.

E I N D E  P E R S B E R I C H T

Voor meer informatie:

Sparrow & Partners Financial & Corporate Communications

René Struijs

T. 070 – 362 0808

M. 06 – 24 227 433

E. rstruijs@sparrowenpartners.nl

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!