Klantcase: Incompanytraining personenschade voor Nh1816

Bij NIBE-SVV vinden we het belangrijk om onze klanten de best passende opleidingsoplossing te bieden. Om dat te realiseren stellen wij de klantvraag altijd centraal. Zo vroeg Nh1816 ons in oktober 2020 een incompanytraining te ontwikkelen op het gebied van letselschadebehandeling. Accountmanager Patricia van der Sande vertelt je graag meer over deze vraag en hoe wij hier invulling aan hebben gegeven.

De vraag

“Binnen Nh1816 was er behoefte aan een passende incompanytraining  op het gebied van letselschadebehandeling. In de eerste plaats moest deze training gericht zijn op een groep medewerkers van de afdeling personenschade. Daarnaast moest de training ook geschikt zijn voor medewerkers die op termijn vanuit de afdeling materiële schade zouden overstappen naar personenschade. Hierdoor varieerde het kennis- en ervaringsniveau van de groep sterk.”

Aanpak

“Samen met projectleider Louis van Steijn en businessmanager Manja Kingma begeleidde ik het incompanytraject. Hiervoor heb ik allereerst de wensen van Nh1816 besproken met Rob Vissers (manager personenschade) en Stefanie Huitema (teamleider personenschade). Na dit prettige gesprek heb ik een voorstel gedaan met een extra aantrekkelijk tarief bij meer dan 10 deelnemers. Het is best een kostbare opleiding en ik wilde Nh1816 de kans geven om meerdere medewerkers deze opleiding te laten volgen.

De contacten verliepen erg prettig en we konden heel snel met elkaar schakelen. Het plannen van de bijeenkomsten is erg vlot gegaan. Die konden fysiek plaatsvinden in de middag en avond, wat Nh1816 heel erg fijn vond.”

De oplossing

“De opleiding die wij voor Nh1618 ontwikkelden, bestaat uit 2 kennismodules, die beide worden afgesloten met een online examen. Op 20 mei zal de laatste bijeenkomst plaatsvinden en hebben de deelnemers er 10 dagen op zitten. De complete leergang wordt dan afgesloten met een mondeling assessment. Ik hoop natuurlijk van harte dat iedereen hiervoor slaagt, zodat we hen het diploma ‘Leergang Personenschade Licht Letsel’ mogen toesturen.

Naast het incompanytraject volgt een aantal medewerkers de opleiding ook via de open lijn. Dit traject wordt begeleid door studiebegeleiders Jessica Vos, Linda Drenth en Sunaina Krishnadath en opleidingsadviseur Alena Redzepagic. In eerste instantie hebben we dit mogelijk gemaakt voor een medewerkster die later in zou stromen in verband met haar zwangerschapsverlof. Toen hier later nog een aantal andere medewerkers bij kwam, bleek de groep al vol te zitten. Daarom hebben we de kersverse moeder omgeboekt naar een andere groep, zodat alle collega’s bij elkaar in een groep zitten.”

Tevreden klant

Doordat de training op maat was gemaakt voor Nh1816, voldeed deze goed aan de wensen en eisen van deze verzekeraar. Dat is ook goed terug te zien in de beoordeling van de training:

“De opleiding sluit precies aan bij onze wens om vanuit een externe partij de basis voor letselschadebehandeling neer te zetten. De vertaling naar de dagelijkse praktijk en ons beleid kunnen wij mooi op het ontstane fundament neerzetten.”

“De cursus wordt ook zeer positief ervaren door de collega’s. De docenten hebben veel praktijkervaring en gevoel voor vertaling van de theorie naar het werkveld. Daarnaast wordt er goed rekening gehouden met de ervaringsgraad binnen de groep.”

Bekijk de case

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!