5 dingen die in virtual classroom kunnen en in het gewone klaslokaal niet

Er zitten voor- en nadelen aan online studeren. Waar veel mensen denken dat het vooral minder mogelijkheden biedt, blijkt dat er toch ook veel dingen zijn die online juist beter gaan. We geven u 5 voorbeelden.

1. Les opnemen en terugkijken

Het simpelste voorbeeld is het zeer eenvoudig opnemen van een volledige les. In de meeste tools zit hier een simpele knop voor, waarmee u direct kunt opnemen. Handig voor het terugkijken van lessen op een later moment. Let op dat u hier altijd wel even toestemming voor vraagt aan de groep.

2. Gezamenlijk notities maken

Gebruik notitiefunctionaliteiten om gezamenlijk aantekeningen te maken. Wanneer iedereen tegelijk meeschrijft en elkaars notities kan aanvullen, heeft u aan het einde van de les een mooie samenvatting. Waar u in uw eentje nog wel eens zaken mist, heeft u op deze manier altijd een compleet verhaal.

3. Schermen delen

In een videoconference kunt u uw scherm delen met anderen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw werk laten zien aan uw docent of medestudenten zonder daar een apart programma voor te hoeven gebruiken.

4. Interactieve lessen

Ook een mooi voordeel van online lesgeven is dat uw docent bijvoorbeeld video’s direct kan tonen. Maar denk ook aan andere interactieve middelen. Net als in de klas, maar dan nog veel toegankelijker, kan de docent Kahoot, Socrative of andere quiz-apps direct inzetten. Iedereen zit toch al achter zijn computer!

5. De files ontwijken

Niemand heeft files onderweg naar de online les. De brug staat niet open en u hoeft niet eerder naar huis om de kinderen van school te halen of om de hond uit te laten. Heerlijk toch? U kunt heerlijk ontspannen aanschuiven, met uw eigen (lekkere) koffie of thee.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!