Accreditatie leergang Coördinator Fraudebeheersing

NIVRE heeft de volledig vernieuwde leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen geaccrediteerd. En dat is goed nieuws. Het beheersen en bestrijden van fraude is namelijk van groot belang binnen de financiële sector. En in deze leergang doe je veel kennis en vaardigheden op om fraude goed aan te pakken.

Als gevolg van fraude keren verzekeraars en (hypothecaire) kredietverstrekkers miljoenen euro’s onterecht uit. Daarom werken alle Nederlandse verzekeraars aan het bestrijden en beheersen van fraude. Maar dat doe je niet zomaar. Voor het coördineren of zelfs uitvoeren van een fraudeonderzoek heb je veel kennis en vaardigheden nodig. Deze doe je op tijdens de leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.

Voor wie is de opleiding?

Mensen die werken als coördinator Fraudebeheersing hebben veel aan deze opleiding. En ook als je nog niet werkzaam bent in deze functie maar wel zo’n functie ambieert, is de leergang onmisbaar. Werk je bijvoorbeeld als doorgewinterde schadebehandelaar bij een schadeverzekeraar en wil je van baan veranderen? Of werk je elders binnen de financiële dienstverleningsbranche en spreekt fraudebeheersing je aan? Of ben je een jonge medewerker met een diploma Criminologie op zak die verder wil in dit vak? Dan is deze leergang de moeite waard om in te investeren.
 
Het is een intensieve opleiding in een vakgebied dat zeer specifiek is. Maar het vak heeft tegelijk ook toekomst. Denk in dit verband aan de toename van fraude door digitalisering en de toegenomen georganiseerde criminaliteit.

Je volgt deze opleiding via klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten.

Voor en door vakmensen

De leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen is geschreven en ontwikkeld door vakmensen, voor vakmensen. De leergang is sterk gericht op de praktijk, met veel aandacht voor wetskennis zoals verzekeringsrecht, verzekeringstechniek en aansprakelijkheid. Want die thema’s zijn onlosmakelijk verbonden aan het vak. Ook de manier van waarheidsvinding is een belangrijk onderwerp in de leergang. Verder komt, naast fraude door verzekerden, ook interne fraude uitgebreid aan bod. Dan gaat het om eigen collega’s die niet-integer of zelfs frauduleus handelen.
 
Het diploma van de leergang is vereist voor inschrijving in het Register Coördinator Fraudebeheersing (RCF). Dit register wordt beheerd door het NIVRE.

Meer weten over de leergang?

Wil je meer weten over de leergang of je direct inschrijven? Ga dan naar onze opleidingspagina.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!