Ontwikkel je kennis over risico- en fraudebeheersing

Voor financiële organisaties is het van groot belang om in control te zijn op het gebied van risico- en fraudebeheersing. Met gerichte fraudebestrijding kunnen verzekeraars bijvoorbeeld vele tientallen miljoenen per jaar besparen aan onterechte uitkeringen. Daarom is het belangrijk om je vakkennis en kunde op peil te houden. Daar helpen we je graag bij. Dat doen we niet alleen met onze opleidingen, maar ook door je op de hoogte te houden met een webinar en open avond.

Webinar

Niet alleen in onze opleidingen kun je leren over risico- en fraudebeheersing. In ons webinar praten we je bij over de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied.

Meld je aan

Open avond

Wil je meer weten over onze opleidingen over risico- en fraudebeheersing? Meld je dan aan voor onze open avond op maandag 29 maart. Ontdek alles over studeren bij NIBE-SVV en volg een proefles.

Meld je aan

Leerlijn Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen

Wil jij je optimaal ontwikkelen op het gebied van fraudebeheersing verzekeringen? En wil je weten welke opleidingen daarbij passen? Download dan de complete leerlijn.

Download leerlijn

Leerlijn Certified Compliance Officer (CCO)

Wil jij je ontwikkelen tot certified compliance officer? En ben je benieuwd naar de volledige route naar deze functie? Download dan de volledige leerlijn.

Download leerlijn

Training (3)

Vakopleiding (8)

Masterclass (2)

Relevante opleidingen op het gebied van risico- en fraudebeheersing

Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van risico- en fraudebeheersing? Dan ben je bij NIBE-SVV aan het juiste adres. Wij bieden een groot aanbod aan opleidingen voor zowel de beginnend financieel dienstverlener als de ervaren vakspecialist. Hieronder lichten we een aantal van onze opleidingen op het gebied van risico- en fraudebeheersing voor je uit. Een compleet overzicht vind je hier.

Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen

Als coördinator fraudebeheersing verzekeringen ben je de spin in het web van fraudebeheersing. Je houdt je bezig met het tijdig herkennen en effectief bestrijden van de vele vormen die fraude kan aannemen. Kennis van wet- en regelgeving en goed ontwikkelde onderzoeksvaardigheden zijn onmisbaar in deze functie. Hieronder lichten we een aantal relevante opleidingen voor de coördinator fraudebeheersing verzekeringen uit. Ben je benieuwd naar de volledige route? Bekijk hier de hele leerlijn.

Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf

Ben je geïnteresseerd in fraudebeheersing en wil je weten hoe je verschillende vormen van fraude kunt herkennen, opsporen en aanpakken? Dan is de Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf een goede keuze. In deze inleidende opleiding maak je kennis met diverse vormen van fraude, zowel intern, extern als digitaal. Je raakt bekend met risicofactoren die tot fraude kunnen leiden en weet welke onderzoeksmethoden je kunt benutten.

Leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen

Beheers je de basis al? Kies dan voor de leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen. Hiermee krijg je inzicht in de wetgeving, het uitvoeren van onderzoeken en het afwikkelen van fraudegevallen. Zo leer je alle aspecten kennen die bij de uitoefening van de functie van coördinator fraudebeheersing verzekeringen een rol spelen.

Certified Compliance Officer (CCO)

Als certified compliance officer zorg je ervoor dat het bedrijf en zijn medewerkers gedragsregels naleven. Zo voorkom je sancties en reputatieverlies. Daarnaast lever je een strategische bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het compliancebeleid van de onderneming. Gestructureerd kunnen werken en onderzoekende en communicatieve vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. Hieronder lichten we een aantal relevante opleidingen voor de certified compliance officer uit. Ben je benieuwd naar de gehele route? Bekijk hier de complete leerlijn.

Inleiding Customer Due Diligence (CDD)

Ben je financieel dienstverlener met klantcontact? Dan heb je een belangrijke en signalerende rol en kun je zelf een bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Dankzij de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) weet jij straks de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) met vertrouwen in de praktijk na te leven.

Compliance voor Financieel Adviseurs

Is compliance voor jou iets wat je ‘erbij’ doet? In de training Compliance voor Financieel Adviseurs leer je compliancevraagstukken effectief aan te pakken. Ook leer je hoe je binnen je organisatie een compliancebewuste cultuur creëert, hoe je compliancerisico's beheerst en hoe het werkterrein van compliance eruitziet.

Leergang Certified Compliance Officer (CCO)

In de leergang Certified Compliance Officer (CCO) word je opgeleid tot volwaardig compliance officer. Je zorgt ervoor dat het bedrijf en zijn medewerkers gedragsregels naleven. Zo voorkom je sancties en reputatieverlies. Daarnaast lever je een strategische bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het compliancebeleid van de onderneming.

CCO: Introductie Compliance

Ben je beginnend compliance officer? Kies dan voor de module CCO: Introductie Compliance. Hiermee doe je veel basiskennis op van wet- en regelgeving omtrent de compliancefunctie en ga je in op de taken en verantwoordelijkheden van de compliance officer.

Goed om te weten: deze module vormt de eerste module uit de complete geaccrediteerde leergang Certified Compliance Officer (CCO). Wil je je na deze introductie verder verdiepen richting de functie van compliance officer? Dan kun je vrijstelling krijgen voor deze module.

Verdere verdieping in risico- en fraudebeheersing

Heb je al veel ervaring op het gebied van risico- en fraudebeheersing? Dan vind je bij NIBE-SVV ook een breed aanbod aan verdiepende opleidingen. Deze opleidingen zijn zeer geschikt om jezelf nog waardevoller te maken binnen je vakgebied. Een greep uit het aanbod:

DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties

De richtlijn DAC6 heeft als doel internationale belastingontwijking tegen te gaan en stelt daarom eisen aan jou als financieel dienstverlener. Wil je in korte tijd goed voorbereid zijn op deze nieuwe regelgeving? Volg dan de korte online training DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties.

Masterclass Riskmanagement, Compliance & Governance

In de Masterclass Riskmanagement, Compliance & Governance krijg je een compleet overzicht van de risico’s waarmee je organisatie te maken kan krijgen en hoe je deze kunt borgen en beheersen. Ook krijg je inzicht in relevante wettelijke bepalingen en normen die voor ondernemingen gelden.

Masterclass IT Governance

Wil je inzicht ontwikkelen in de belangrijkste sturings- en controleprincipes binnen IT? Dan is de Masterclass IT Governance een goede keuze. Hiermee ontwikkel je je tot professional op het gebied van IT governance.

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over onze opleidingen over risico- en fraudebeheersing? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag. Bel 035 – 7 506 155 of vul ons contactformulier in.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!