CCO: Introductie Compliance

Voor de beginnend compliance officer

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 3.201,00

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

12-05-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze module Introductie Compliance doe je veel basiskennis op van wet- en regelgeving omtrent de compliancefunctie en ga je in op de taken en verantwoordelijkheden van de compliance officer. Je krijgt inzicht in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van je vraagt en leert dit vertalen naar je eigen organisatie. Na afloop van deze module kun je dan ook je weg vinden in het Europees en Nederlands financieel recht. De module Introductie Compliance vormt de eerste module uit de complete geaccrediteerde leergang Certified Compliance Officer (CCO). Wil je je na deze introductie verder verdiepen richting de functie van compliance officer? Dan kun je vrijstelling krijgen voor deze module in de volledige leergang Certified Compliance Officer (CCO).

Officieel erkend

Deze module vormt een van de vier modules uit de complete leergang Certified Compliance Officer (CCO). De leergang CCO is geaccrediteerd door DSI, register Compliance Professional. Met het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (CCO) kunnen professionals zich bij DSI laten certificeren door middel van registratie in het register DSI Compliance Professional.

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de leergang CCO geaccrediteerd en kent PE-punten (1 punt per effectief lesuur) toe bij het behalen van het diploma Certified Compliance Officer van NIBE-SVV. Leden van Holland Quaestor hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) op grond van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). Leden die werkzaam zijn als compliance officer bij een trustkantoor dienen een door Holland Quaestor geaccrediteerde opleiding tot compliance officer te volgen en het daarbij horende diploma te behalen.

Als de leergang met goed gevolg is afgerond, kom je in aanmerking voor vrijstelling van twee van de zes modules van de Registeropleiding financieel recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Registeropleiding financieel recht wordt afgesloten met het UvA-diploma Registeropleiding financieel recht en omvat vier verplichte modules en twee keuzemodules.

Doel en opzet

Het doel van de module Introductie Compliance is je meer inzicht te geven in de verplichtingen die de wet- en regelgeving van je vraagt, ook op het gebied van Europees recht. De hoofdlijnen van Wft, financieel toezichtsrecht en relevante Europese wetgevingstrajecten zoals de MiFID, IDD, CRD 4 en Solvency worden daarom ook behandeld. Met de kennis die je opdoet, kun je (on)gewenst gedrag herkennen en je kennis van de wet- en regelgeving doorvertalen naar de organisatie.

De bijeenkomsten en de moduleopdracht zijn praktijkgericht. Zo werk je tijdens twee van de bijeenkomsten aan het ontwikkelen van je vaardigheden door actief te oefenen met situaties waar compliance officers in de praktijk mee te maken kunnen krijgen.

Vooropleiding

De module Introductie Compliance is geschikt voor jou, als je beschikt over minimaal HBO-/WO-werk- en -denkniveau. Verder wordt verwacht dat je voldoende kennis van relevante wet- en regelgeving hebt. Ook beschik je over een werkomgeving waarin je de moduleopdracht kunt uitvoeren. Indien je (nog) niet volledig voldoet aan dit profiel, kan voldoende werkervaring alsnog leiden tot toelating tot deze module.

Deze module voor compliance officers is erg intensief. Je volgt meerdere bijeenkomsten per maand en bent ook veel tijd kwijt aan voorbereiding en het maken van de moduleopdracht. Houd hier rekening mee bij je aanmelding.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Jouw loopbaan

De compliance officer assisteert het management van een financiële onderneming in het managen van de compliancerisico’s van deze onderneming. Een onder toezicht staande onderneming heeft te maken met risico’s van wettelijke of regulatieve sancties en van materieel, financieel of reputatieverlies. De hele leergang Certified Compliance Officer (CCO) is speciaal ontwikkeld voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals in vergelijkbare functies met toezichtverantwoordelijkheden. In deze module maak je een eerste stap richting compliance.

Enige kennis op het gebied van relevante wet- en regelgeving is gewenst. Heb je dit nog niet? Dan raden we je aan eerst de training Compliance voor Financieel Adviseurs te volgen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving, Wft en materieel recht
  • Europees recht en MiFID
  • Strategie, corporate governance en bestuurs­aansprakelijkheid
  • Compliance functie, compliance charter en omgaan met nieuwe werkvormen
  • Integriteit, cultuur en gedrag in de organisatie
  • Awareness, integriteit en opleiden van medewerkers
  • Compliancevaardigheden en compliant zijn

Examen en certificaat

Voor de module Introductie Compliance geldt een aanwezigheidsplicht met actieve participatie. De module wordt afgerond met een moduleopdracht. Als je actief hebt deelgenomen aan de module en de opdracht met een voldoende hebt afgerond, dan ontvang je het felbegeerde certificaat ‘Introductie Compliance’. Deze module is onderdeel van de leergang CCO van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je volgt deze module via klassikale bijeenkomsten. De moduleopdracht maakt deel uit van de opleiding. De examenkosten voor de moduleopdracht staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. Je volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. Deze module bestaat uit 4 dagbijeenkomsten.

Wil je deze module of de hele leergang op maat in je organisatie afnemen? Neem dan contact met ons op.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.649,-
Studiemateriaal
€ 159,-
Examenkosten
€ 175,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.201,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.