Neem een optie op Certified Compliance Officer (CCO)

Certified Compliance Officer (CCO)

Erkende praktijkgerichte leergang voor de certified compliance professional

Studiebelasting

250

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 10.543,50

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

04-11-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De compliance officer assisteert het management van een financiële onderneming bij het managen van compliancerisico’s. In deze complianceopleiding van NIBE-SVV wordt u opgeleid tot volwaardig compliance officer. U zorgt ervoor dat het bedrijf en zijn medewerkers gedragsregels naleven. Zo voorkomt u wettelijke of regulatieve sancties en reputatieverlies. Daarnaast levert u een strategische bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het compliancebeleid van de onderneming. Een belangrijke functie voor een bedrijf dat met gevoelige informatie werkt.

Officieel erkend

De leergang Certified Compliance Officer (CCO) is geaccrediteerd door DSI, register Compliance Professional. Met het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (CCO) kunnen professionals zich bij DSI laten certificeren door middel van registratie in het register DSI Compliance Professional.

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de leergang CCO geaccrediteerd en kent 78 PE-punten toe bij het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (CCO) van NIBE-SVV. Leden van Holland Quaestor hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) op grond van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). Leden die werkzaam zijn als compliance officer bij een trustkantoor dienen een door Holland Quaestor geaccrediteerde opleiding tot compliance officer te volgen en het daarbij horende diploma te behalen.

Als de leergang met goed gevolg is afgerond, komt u in aanmerking voor vrijstelling van 2 van de 6 modules van de Registeropleiding financieel recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. De Registeropleiding financieel recht wordt afgesloten met het UvA-diploma Registeropleiding financieel recht en omvat 4 verplichte modules en 2 keuzemodules.

Direct resultaat

 • U bent opgeleid tot complianceprofessional in de financiële sector
 • Holland Quaestor heeft de leergang CCO geaccrediteerd en kent 78 PE-punten toe
 • Certified Compliance Officer is geaccrediteerd voor opname in het DSI register Compliance Professional
 • U mag de titel Certified Compliance Officer (CCO) voeren

Doelgroep

U zoekt naar een opleiding compliance officer. Bij NIBE-SVV bent u daarvoor aan het juiste adres. Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals in vergelijkbare functies met toezichtverantwoordelijkheden. De opleiding Certified Compliance Officer (CCO) is zeer geschikt voor interne en externe functionarissen die betrokken zijn bij compliancetaken bij banken, verzekeraars en andere financiële instellingen zoals beleggings- en beursondernemingen, pensioenfondsen en trustkantoren.

Doel en opzet

In deze opleiding CCO gaat u aan de slag met operationele standaarden en procedures. U verdiept zich als compliance officer in bedrijfsprocessen, financiële producten en transacties en bestudeert de risico’s van de verschillende processen om zo juridische en ethische risico’s te beperken. U adviseert over de ontwikkeling en uitvoering van het compliancebeleid en zorgt dat het bedrijf binnen de grenzen van de wet handelt.

Deze leergang Certified Compliance Officer (CCO) bestaat uit 4 modules. U kunt de module Introductie compliance van deze leergang ook los bij ons volgen. De individuele module levert vrijstelling op, als u ervoor kiest daarna toch de gehele leergang te willen volgen. Door het volgen van de overige modules en het maken van het assessment kunt u zo alsnog het felbegeerde diploma bemachtigen.

Vooropleiding

Deze complianceopleiding is geschikt voor u, als u beschikt over minimaal HBO-/WO-werk- en -denkniveau. Verder wordt verwacht dat u voldoende kennis van relevante wet- en regelgeving heeft. Ook beschikt u over een werkomgeving waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren. Indien u (nog) niet volledig voldoet aan dit profiel, kan voldoende werkervaring alsnog leiden tot toelating tot de leergang. Het is in dat geval zeer aan te raden een stageplek te zoeken waar u de moduleopdrachten kunt uitvoeren.

De leergang voor complianceprofessional is erg intensief doordat u meerdere bijeenkomsten per maand volgt en ook tijd kwijt bent aan voorbereiding. Houd hier rekening mee bij uw aanmelding.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor deze opleiding nodig heeft.

De theorie in de leergang wordt deels behandeld door middel van een tekstboek en deels in de online leeromgeving.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en diploma

Voor de 4 modules van deze complianceleergang geldt een aanwezigheidsplicht met actieve participatie. Elke module wordt afgerond met een moduleopdracht. Na het inleveren van de 4 moduleopdrachten verdedigt u deze tijdens een mondeling examen. Indien u dit mondelinge examen succesvol afrondt en u actief heeft deelgenomen aan alle modules, waarbij u ook alle moduleopdrachten met een voldoende heeft afgerond, dan ontvangt u het zeer gewaardeerde diploma ‘Certified Compliance Officer (CCO)’ van NIBE-SVV. U mag dan de titel Certified Compliance Officer (CCO) voeren.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Introductie compliance

(8 dagdelen)

 • Wet- en regelgeving, Wft en materieel recht
 • Europees recht en MiFID
 • Strategie, corporate governance en bestuurs­aansprakelijkheid
 • Compliance functie, compliance charter en omgaan met nieuwe werkvormen
 • Integriteit, cultuur en gedrag in de organisatie
 • Awareness, integriteit en opleiden van medewerkers
 • Compliancevaardigheden en compliant zijn

Beheerste bedrijfsvoering

(6 dagdelen)

 • Beleid, programma en compliancerapportage
 • MiFID
 • Aanbesteding, outsourcing en inkoop/mededinging en integriteit contractpartner
 • Anticorruptiewet- en -regelgeving
 • Bestrijding van omkoping
 • CDD en klantintegriteit
 • Privacy, security, GDPR, toezichthouder AP
 • Incidentenregeling en klokkenluidersregeling
 • Beheersing van belangenconflicten (intern en extern), marktmisbruik, insiderregeling

Integere bedrijfsvoering

(6 dagdelen)

 • Verhouding compliance tot riskmanagement en positie binnen tweede lijn
 • Riskcontrol en monitoring (continuïteit en informatiestromen)
 • Riskassessment, product approval review proces (PARP/IDD) en samenwerking bemiddelaars
 • Zorgplicht, klantbelang centraal, klachtafhandeling
 • Soft controls en tone at the top
 • Social media, reputatie(schade), klachtenmanagement

De organisatie van het toezicht

(6 dagdelen)

 • Wet- en regelgeving, Wft, toezicht en handhaving, provisieverbod
 • Visie (inter)nationale toezichthouders, AFM, DNB, ECB
 • Impact crossborder regelgeving, UK Bribery Act 2010, offshore wereld
 • Toezicht nu en in de toekomst, verandering omgang toezichthouders, internationalisering en digitalisering
 • Compliancevaardigheden, dilemma’s delen en beïnvloeding
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  U kunt deze leergang volgen in de klassikale dagvariant. Alle opdrachten en het mondelinge examen maken deel uit van de leergang. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U volgt dagbijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De leergang bestaat uit 13 lesdagen en een bijeenkomst van 2 uur voor het mondeling examen.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Kosten tot 31 december 2020

  Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 7.995,-
  Studiemateriaal
  € 615,-
  Examenkosten
  € 636,-
  Assessment
  € 589,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 325,-
  Locatiekosten
  € 383,50
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 10.543,50
  Kosten vanaf 31 december 2020

  Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 7.995,-
  Studiemateriaal
  € 615,-
  Examenkosten
  € 700,-
  Assessment
  € 599,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 325,-
  Locatiekosten
  € 383,50
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 10.617,50

  Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Locatie- en arrangementskosten*

  Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

  Optioneel studieboek

  Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

  Reprorechten en hand-outs*

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Vrijstellingen en btw

  Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

  Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

  Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

  Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  *Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Vraag onze studiegids aan

  Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

  Buiten het klaslokaal

  Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.