Inleiding Customer Due Diligence (CDD)

Wwft voor iedereen met klantcontact

Studiebelasting

4

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 804,50

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

10-02-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat is een ongebruikelijke transactie? Hoe herken je witwassen? Welke vorm van cliëntenonderzoek pas je wanneer toe en waar en hoe moet je verdenkingen melden? In de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) krijg je inzicht in de aangescherpte Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Als financieel dienstverlener met klantcontact heb je een belangrijke en signalerende rol en kun je zelf een bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Aan het einde van de training weet je de Wwft met vertrouwen in de praktijk na te leven.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) geaccrediteerd. HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officer aangesloten bij HQ.

Doel en opzet

Het doel van de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) is inzicht krijgen in de aangescherpte Wwft en je leert waar de wet op is gebaseerd. Maar wat betekent dat allemaal voor jou in de praktijk? Daar vertellen we je alles over in het tweede dagdeel. Je leert verdachte situaties herkennen, werken met verschillende vraagstellingstechnieken en met welke kernverplichtingen uit de Wwft je te maken hebt. Tijdens de training maken wij gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat je tijdens de training leert, kun je meteen op je werk toepassen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 dag. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Jouw loopbaan

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs) die klantcontact heeft en die bekend moet zijn met de bepalingen van de Wwft. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als callcentermedewerker, zakelijke accountmanager, accountant, kredietanalist, advocaat, accountmanager, medewerker belastingdienst of medewerker beursorderlijn.

Ook onze nieuwe training DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties is waarschijnlijk interessant voor jou. Er is geen verplichte volgorde waarin je de trainingen Inleiding Customer Due Diligence (CDD) en DAC6 moet volgen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Wwft: waar komt het vandaan en waarom moeten we dit allemaal weten?
 • Wwft: Customer Due Diligence en transactie monitoring
 • Internationale regelgeving: Anti-Money Laundering & Combating the Financing of Terrorism (AML & CFT) door FATF en IMF
 • Kernverplichtingen uit de Wwft
 • Uitwerking door DNB en AFM - waarom de klant kennen?
 • Welke beroepsgroepen hebben te maken met de Wwft?
 • FIU
 • CIS
 • Praktijkvoorbeelden
 • De vertaling naar jouw eigen dagelijkse praktijk
 • Niet analyseren, maar signaleren: hoe vraag ik op een goede manier door?
 • Vraagstellingstechnieken

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvang je het bewijs van deelname 'Inleiding Customer Due Diligence' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

Deze training bestaat uit 1 dag. De bijeenkomst is van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 695,-
Trainingsmateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 804,50
Wilt u een kostenoverzicht in uw mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.