Opleiding Master of Business Administration (MBA)

Grootste officieel NVAO-erkende MBA-opleiding van Nederland, 1 avond per week of 1 dag per 2 weken

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Dit MBA-programma is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste en meest succes­volle MBA-opleiding van Nederland. De belangrijkste reden hiervoor is de praktijkgerichte ­aanpak, waarbij de programma’s worden verzorgd door absolute ­topdocenten. Met deze unieke opleiding verdiept u uw strategisch denkvermogen en ontwikkelt u een breed bedrijfskundig kader. De ideale combinatie als basis voor een carrièrestap richting hoger management. Bent u ambitieus en zoekt u een goede manier om een erkend Masterdiploma te behalen? Dat is deze hoog­gewaardeerde ­Masteropleiding een uitstekende keuze. Het programma is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Alles is zo ontwikkeld, gepland en georganiseerd dat u het prima kunt combineren met uw baan. Deze MBA-opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

 

NVAO-geaccrediteerd

De MBA-opleiding wordt aangeboden door onze businesspartner NCOI. NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/­Master) te verlenen. De NVAO-accreditatie garandeert dat deze MBA-opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen. Bij een positieve afronding van deze Master­opleiding heeft u het recht de internationaal erkende graad MBA te voeren.

Doelgroep

U bent ambitieus en wilt graag opgeleid worden tot Master of Business Administration. Wilt u zich bedrijfskundig breed kwalificeren op erkend Masterniveau? Dan is deze algemene bedrijfskundige variant van de MBA erg interessant voor u.

Doel en opzet

Deze zeer praktijkgerichte MBA-deeltijdopleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Het programma is opgebouwd uit 7 Master­classes, die zijn verdeeld over 2 fases, en een eindscriptie. Hierdoor kunt u uw opleiding flexibel indelen en zo uitstekend combineren met uw drukke baan.

De MBA-opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door NCOI en zijn zowel inhoudelijk zeer deskundig als didactisch sterk onderlegd. Onze docenten maken de bijeenkomsten ­inspirerend, afwisselend en uitdagend. U gaat actief aan de slag met de ­theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties. In het accreditatie­rapport van de NVAO heeft de accreditatie­commissie aangegeven zeer onder de indruk te zijn van het hoge niveau en de gedrevenheid van het docentenkorps van NCOI.

De MBA-opleiding wordt volledig in het ­Nederlands verzorgd. Communiceren in uw moedertaal scheelt veel tijd. Het wegnemen van taalbarrières leidt tot betere discussies, die ­daarmee de gewenste diepgang krijgen. De ­literatuur is een mix van Nederlandstalige en Engelstalige boeken op ­Masterniveau. We voorzien u van een Nederlandstalige studiewijzer en aanvullende ­mate­rialen waardoor u het Engelse studiemateriaal op een prettige en efficiënte manier kunt bestuderen­.

In fase 1 doorloopt u een modulair programma, waarin u direct aan de slag gaat met de kern van bedrijfskunde. Vanuit strategisch perspectief bekijkt u de organisatie en het management van organisaties. Deze fase bestaat uit 4 Master­classes, die u elk afsluit met een eindopdracht of case. Tot slot rondt u fase 1 als geheel af met een integrale opdracht. Hierin brengt u alle kennis en vaardigheden die u in deze fase heeft opgedaan samen.

In fase 2 van de MBA-opleiding volgt u 2 ­Masterclasses en een keuze­masterclass. Met het ­keuzeprogramma heeft u de mogelijkheid zelf ­invulling te geven aan de richting die u aanspreekt. Een van de vaste ­Masterclasses betreft een compleet leiderschaps­programma. In deze ­Masterclass wordt diepgaand aandacht besteed aan uw ontwikkeling als professioneel manager. U werkt aan een persoonlijk reflectieverslag.

U sluit de MBA-opleiding af met een eindscriptie. U krijgt een persoonlijke scriptie­begeleider toegewezen, die u ondersteunt en begeleidt om tot een optimaal resultaat te komen.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond binnen het brede gebied van bedrijfskunde, management of economie, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring. Heeft u dit niet? Dan zijn er mogelijk andere manieren om toegelaten te worden, zoals een instroomprogramma. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze studie­adviseurs.

Online leeromgeving

U maakt gebruik van de meest actuele litera­tuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Studieprogramma 60 EC

Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Organisatie en Management 6 EC
 • Masterclass Strategisch Management 6 EC
 • Masterclass Financieel Management 6 EC
 • Masterclass Human Resources Management 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Bedrijfskundig Procesmanagement 6 EC
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap 6 EC
 • Keuzemasterclass* 6 EC
 • Afstuderen 13 EC

*Keuzemasterclass

U kiest een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass Innovatiemanagement
 • Masterclass Resultaatgericht Leiderschap
 • Masterclass Effectief Beïnvloeden en Overtuigen
 • Masterclass Management Consultant
 • Masterclass Business Development
 • Masterclass Verandermanagement
 • Masterclass Projectmanagement
 • Masterclass IT Demand- en Leveranciersmanagement
 • Masterclass Logistiek & Supply Chain Management
 • Masterclass Facilitair Management
 • Masterclass Strategisch Sales- en Accountmanagement
 • Masterclass Strategisch Marketingmanagement
 

Getuigschrift

U sluit uw Masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master of Business Administration (MBA)’ van NCOI ­University of Applied Sciences. Met dit gewaardeerde officiële MBA-getuigschrift heeft u tevens het recht de internationaal erkende graad MBA achter uw naam te voeren.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Master of Business Administration (MBA) gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4645 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.