Levenlanglerenkrediet: gunstige studiefinanciering voor iedereen tot 55 jaar

Vanaf september 2017 kan iedereen tot 55 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een HBO Associate degree-, HBO Bachelor- of Masteropleiding te volgen. Dit heet het Levenlanglerenkrediet. De Ad-, Bachelor- en Masteropleidingen die NIBE-SVV aanbiedt, vallen ook onder deze regeling.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het Levenlanglerenkrediet moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn:

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Associate degree-, HBO Bacheloropleiding, of Masteropleiding (voltijd-, deeltijd- of duale opleiding). Ook als je start met het eerste jaar in deze opleidingen, is het Levenlanglerenkrediet van toepassing.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Een niet-Nederlander met een verblijfsvergunning type II, III of IV komt eveneens in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Als je jonger bent dan 30 jaar, kun je ook gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet, maar alleen voor deeltijdopleidingen Ad, HBO Bachelor of als je een tweede Ad- of HBO Bacheloropleiding wilt volgen.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

De volledige voorwaarden zijn te lezen op www.duo.nl. 

Aanvragen

Je kunt het Levenlanglerenkrediet vanaf juni 2017 aanvragen. Je downloadt daarvoor een formulier via www.duo.nl. Dat formulier moet ondertekend worden door de geaccrediteerde hogeschool. In het geval van NIBE-SVV is dat NCOI Hogeschool. De opleidingen die NIBE-SVV aanbiedt, worden namelijk verzorgd in samenwerking met Hogeschool NCOI. Je stuurt dat aanvraagformulier naar NIBE-SVV. Die gaat samen met NCOI aan de slag om je aanvraag correct te verwerken. Hierna kun je de aanvraag bij DUO indienen via Mijn DUO (www.duo.nl). 

Leenperiode

Je kunt het krediet krijgen voor de duur van je opleiding. Voor de meeste opleidingen is dit 4 jaar. Doe je een deeltijdopleiding, dan krijg je 1 jaar extra. 

Hoeveel lenen

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer Levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Let op: studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling. 

Terugbetalen

De aflossing start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van de opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om de lening terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen, is afhankelijk van je inkomen. 

Opleidingen

Een aantal opleidingen met het Levenlanglerenkrediet:

 Meer informatie
Meer informatie vind je op www.nibesvv.nl Of neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 506 155 of via e-mail: info@nibesvv.nl.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!