Postacademische opleiding i.s.m. de UVA

Sinds de financiële crisis zijn de toezichtkaders in de financiële sector aangescherpt, evenals de prudentiële eisen. Dit heeft invloed op de interne governance, het risicomanagement en de bedrijfsvoering van financiële ondernemingen. En het stelt ook eisen aan de commissarissen, bestuurders, managers, compliance officers, risk officers en auditors. Ze moeten nu veel meer dan voorheen goed met elkaar samenwerken, om zo te voorkomen dat de problemen van de financiële crisis zich herhalen. 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

De tijd van ieder voor zich op eigen wijze de wettelijke normen interpreteren is voorbij. Steeds meer wordt van de betrokkenen verwacht dat zij elkaars vakgebied of professie begrijpen. De huidige governance- en toezichtvraagstukken vereisen dus een integrale en multidisciplinaire aanpak. Reden voor NIBE-SVV en de Universiteit van Asterdam om hun krachten te bundelen en postacademische opleidingen zoals de registeropleiding Financieel recht, Banking & Risk en Insurance & Risk aan te bieden onder de vlag Amsterdam Financial Markets Institute (AFMI).

Uniek aan het AFMI is de integrale en multidisciplinaire benadering van vraagstukken, vanuit zowel een juridische, als een economische, psychologische en politieke invalshoek. Het AFMI richt zich met zijn opleidingen op juristen, economen en bedrijfskundigen, die werkzaam zijn in functies als compliance officer, bedrijfsjurist, stafjurist, bestuurssecretaris, advocaat, risk officer, beleidsmedewerker, productmanager of bestuurder.

Daarnaast voert het AFMI onderzoek uit op het terrein van financieel recht en financiële economie. Hierbij werkt het instituut nauw samen met het UvA Centrum voor Financieel Recht. Dit centrum doet onderzoek naar financieel-rechtvraagstukken binnen de UvA. U vindt de opleidingen die Centrum voor Financieel Recht aanbiedt op:

www.abv.uva.nl

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:

Studiegids aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies.