Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

 035 - 7 506 155

 06 - 82 658 644

UvA Academie voor Bank en Verzekeringen

De wetenschap van de bank- en verzekeringspraktijk. Die ontdek je aan de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen, een samenwerkingsverband tussen NIBE-SVV, de faculteiten Economie en Bedrijfskunde en Rechtsgeleerdheid van de UvA en de Stichting Leerstoel Financiële Dienstverlening (opgericht door NIBE-SVV). Wij hebben onze krachten gebundeld met het doel om het vakgebied van de bank- en verzekeringsleer naar een hoger niveau te tillen. Dat doen wij op een unieke manier, door wetenschappelijk onderzoek en excellent academisch onderwijs te combineren met een scherpe focus op de actuele praktijk. 

Speciaal voor sleutelfunctionarissen bij banken en verzekeraars

De UvA Academie voor Bank en Verzekeringen loopt voorop in de vakontwikkeling van en mét prominenten uit de wetenschap en sleutelfunctionarissen uit de financiële sector. Of het nu gaat om bedrijfskundigen, accountants, actuarissen, auditors,  juristen, economen of andere financieel dienstverleners met academisch werk- en denkniveau, wij leiden deze professionals verder op tot topfunctionarissen bij banken of verzekeraars. Dat doen wij met een breed aanbod aan opleidingen en permanente educatieprogramma’s op postacademisch niveau, zowel binnen de UvA als bij NIBE-SVV.  

Interdisciplinaire aanpak

Door de nieuwe Europese wet- en regelgeving, wordt van sleutelfunctionarissen tegenwoordig veel verwacht. Zij dienen hun deskundigheid bijvoorbeeld aantoonbaar actueel te houden, maar ook worden functionarissen uit verschillende disciplines meer dan ooit geacht met elkaar samen te werken. Dat betekent dat zij vraagstukken breed en vanuit meerdere perspectieven dienen te bekijken en dat ze die vraagstukken met een open blik voor wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen benaderen. Topfunctionarissen moeten dus voortdurend dwarsverbanden kunnen leggen. Dat maakt een interdisciplinaire aanpak noodzakelijk. Dankzij onze bijzondere interfacultaire samenwerking kunnen wij die aanpak als geen ander bieden.

Universitaire topdocenten

De lessen worden verzorgd door topdocenten uit het universitaire circuit, onder wie:

  • prof. dr. B. (Barbara) Reinhartz, UvA hoogleraar Fiscaal Recht 
  • prof. dr. R.J. (Rob) Schotsman, UvA hoogleraar Financieel Recht

Bekijk het overzicht van alle docenten van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen.

Naamgeving van het samenwerkingsverband

De naam UvA Academie voor Bank en Verzekeringen brengt de belangrijkste aspecten van ons unieke samenwerkingsverband helder tot uitdrukking: het opleidingskarakter (academie), het werkveld (banken en verzekeraars), de doelgroep (hoog niveau UvA) en thema’s waar de neutrale opleider NIBE-SVV zich op richt (banken en verzekeringen). Daar komt nog bij dat de samenwerking tussen NIBE-SVV en de UvA al bestaat sinds de jaren 40.

Meer weten?

Bekijk ons volledige opleidingsaanbod of lees meer over de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen

Uitgelicht

Een diploma van NIBE-SVV hoef je nooit uit te leggen
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!