Wft- en Wft-PE-slagingspercentages van NIBE-SVV in kaart gebracht

Het merendeel van de Wft- en Wft-PE-examens van NIBE-SVV heeft een slagingspercentage dat een stuk hoger ligt dan het CDFD-gemiddelde (het gemiddelde over alle cijfers van alle examens bij elkaar). Bij meer dan de helft van de examens zijn de slagingspercentages zelfs zo’n 10 tot 20% hoger. Dit blijkt uit een vergelijking van de cijfers van NIBE-SVV met die van het CDFD over de periode april tot en met september 2017.

Bij de initiële examens doen vooral Wft Basis, Wft Consumptief krediet en Wft Inkomensverzekeringen het goed met een score van ruim 10% boven het gemiddelde. Maar ook Wft Hypothecair krediet, Wft Vermogen en Wft Zorgverzekeringen scoren aanmerkelijk hoger dan het CDFD-gemiddelde.

Bij de Wft-PE-examens zijn er een paar opvallende toppers: Wft-PE Adviseur Hypothecair krediet haalt een slagingspercentage dat maar liefst 18% hoger is dat het CDFD-gemiddelde. En Wft-PE Adviseur Vermogen deed daar nog een schepje bovenop en haalde ruim 19% hoger dan het CDFD-gemiddelde. In september was het slagingspercentage van deze module bij NIBE-SVV zelfs boven de 95%. Andere modules bij NIBE-SVV die in september een slagingspercentage van boven de 95% haalden, waren PE Adviseur Basis en PE Adviseur Consumptief Krediet.
 

Initiële Wft-examens

Gemiddelde NIBE-SVV
april-sept

Gemiddelde
CDFD
april-sept.

Wft Basis

 
85%

 
74%   

Wft Consumptief Krediet

 
69%

 
57%

Wft Hypothecair Krediet

 
49%

 
42%

Wft Inkomensverzekeringen

 
67%

 
54%

Wft Pensioenverzekeringen

 
51%

 
51%

Wft Schadeverzekeringen Particulier

 
55%

 
52%

Wft Schadeverzekeringen Zakelijk

 
74%

 
71%

Wft Vermogen

 
52%

 
44%

Wft Zorgverzekeringen
 

 
79%

 
70%

 

 
Wft-PE-examens

Gemiddelde NIBE-SVV april-sept

Gemiddelde
CDFD
april-sept.

PE Adviseur Basis

95%

90%

PE Adviseur Consumptief Krediet

88%

89%

PE Adviseur Hypothecair Krediet

84%

66%

PE Adviseur Inkomen

74%

71%

PE Adviseur Pensioen

95%

86%

PE Adviseur Schadeverzekeringen Particulier

 
95%

 
86%

PE Adviseur Schadeverzekeringen Zakelijk

 
93%

 
93%

PE Adviseur Vermogen

97%

78%

PE Adviseur Zorgverzekering

92%

94%

 
De gemiddelde slagingspercentages (afgerond) bij NIBE-SVV van april t/m september 2017 (totaal maandelijkse slagingspercentages gedeeld door 6 maanden = gemiddelde slagingspercentage) vergeleken met de (afgeronde) slagingspercentages van het CDFD (totaal maandelijkse slagingspercentages gedeeld door 6 maanden = gemiddelde slagingspercentage), gebaseerd op de cijfers op de site van het CDFD.
 
Algemene conclusies uit de cijfers
Een algemene conclusie die valt te trekken, gekeken naar zowel de cijfers bij NIBE-SVV als die bij het CDFD, is dat bij de initiële Wft-examens Wft Basis het meest succesvol is, gevolgd door Wft Zorgverzekeringen en Wft Schadeverzekeringen Zakelijk. Maar er zijn ook een paar modules die onder de maat presteren. Zo slaagt bij Wft Hypothecair krediet en Wft Vermogen niet eens de helft.
 
De slagingspercentages bij de PE-examens liggen een stuk hoger. PE Adviseur Zorgverzekeringen en PE Adviseur Schadeverzekeringen Zakelijk scoren zowel landelijk als bij NIBE-SVV ruim boven de 90%. Bij NIBE-SVV halen ook de PE-modules Adviseur Basis, Vermogen en Pensioen dergelijke hoge scores.
 
Examen doen bij NIBE-SVV?
Bekijk meer informatie over:

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?