PE-examen niet behaald? Het bijzondere PE-examen biedt uitkomst

Alle Wft-diploma’s zijn onbeperkt geldig. Maar de aan deze diploma’s gekoppelde adviesbevoegdheid geldt niet onbeperkt. Om deze adviesbevoegdheid te behouden is het nodig dat tijdig het Wft-PE-examen wordt behaald. Gebeurt dat niet, dan vervalt de adviesbevoegdheid automatisch op de laatste dag van de PE-periode (31 maart). 

Adviseren is toegestaan na het behalen van het bijzondere PE-examen. De bijzondere PE-examens staan open voor iedereen die (om welke reden dan ook) een regulier PE-examen niet heeft behaald in de voorgeschreven periode.

Eens in de 4 maanden

Bijzondere PE-examens worden eens per 4 maanden afgenomen. Dat betekent dat de voorbereiding op een dergelijk examen nog meer aandacht vraagt dan gebruikelijk. Immers: wie zakt voor een bijzonder PE-examen mag pas 4 maanden later herkansen en heeft in de tussentijd geen adviesbevoegdheid.

Voorbereiding op het bijzondere PE-examen

Bij een bijzonder PE-examen is de slaagkans nog belangrijker dan bij een gewoon Wft-examen. Daarom is de voorbereiding in beginsel op individuele basis. Voor elk bijzonder PE-examen duurt de voorbereiding twee dagdelen onder leiding van een ervaren docent. De lesdag vindt plaats in de week vóór de examendatum.

Meld u snel aan

Wilt u deelnemen aan een of meer bijzondere PE-examens en/of de voorbereiding daarop? Neem dan contact op met onze afdeling Advies en Voorlichting, tel: 035 - 7 506 155, e-mail: service@nibesvv.nl

U ontvangt dan een formulier, waarmee u zich voor het bijzondere PE-examen en/of de voorbereiding daarop kunt aanmelden. Uiteraard ontvangt u dan ook informatie over de kosten. Houd er wel rekening mee dat de aanmeldingsperiode voor het bijzondere PE-examen 5 weken vóór de examenweek sluit.

Be relevant, keep the change

Blijf up to date met de webinar reeks

Webinar: Trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.