Studievarianten

Wil je binnenkort starten met een opleiding? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je deze opleiding zo goed mogelijk kunt combineren met je baan en privéleven. Daarom bieden we bij NIBE-SVV verschillende studievarianten aan voor een optimale aansluiting op jouw leven en manier van leren. Kies je voor klassikale lessen, de virtual classroom (online les) of e-learning? Hieronder lichten we de voordelen van de verschillende varianten voor je toe. En wil je tijdens je opleiding overstappen naar een andere variant? Dat kan! Moeiteloos en zonder extra kosten.

Klassikaal

Onze klassikale opleidingen kun je op 3 momenten volgen: doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag. Bij de dagvariant en de zaterdagvariant volg je maximaal 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Deze bijeenkomsten duren van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondbijeenkomsten worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je hebt nooit meer dan 1 avond in de week les, zodat een opleiding met een baan prima te combineren is. Doordat onze klassikale opleidingen te volgen zijn op leslocaties door heel Nederland, hoef je nooit ver te reizen.

E-learning

Wil je vanuit huis studeren op een moment waarop het jou uitkomt? Vrijwel al onze opleidingen zijn ook te volgen als e-learning. In deze opleidingsvariant volg je geen bijeenkomsten, maar studeer je in je eigen tijd onder begeleiding van een docent op afstand. Daarbij maak je gebruik van onze online leeromgeving e-Connect, boeken en aanvullende studiematerialen. Je doorloopt de opleiding in principe zelfstandig, maar je kunt wel bij de docent terecht voor hulp. Deze manier van studeren biedt je maximale flexibiliteit om een opleiding te volgen.

Virtual classroom (online les)

Voor wie wel live les wil volgen, maar bijvoorbeeld liever niet wil reizen, is de virtual classroom een uitstekende keuze. In de virtual classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je online les via de computer. Deze lessen zijn klassikaal en interactief. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Omdat de virtual classroom vaak efficiënter werkt dan bijvoorbeeld de klassikale lessen op locatie zijn de lessen korter. Een les in de virtual classroom duurt 2 tot 3 uur.

Welke studievariant past bij jou?

Twijfel je nog over welke variant bij jouw leven en manier van leren past? Bekijk dan het overzicht hieronder. Hierin vind je alle voordelen en verschillen per studievariant.

Switchgarantie: moeiteloos en zonder extra kosten overstappen

Het kiezen van een opleidingsvariant kan soms best lastig zijn. Zo kan het zijn dat de variant die nu het beste bij je past, straks niet meer voldoende aansluit op je wensen en behoeften. Daarom bieden we de switchgarantie. Dit houdt in dat je per module zonder extra administratiekosten kunt switchen van opleidingsvariant. Ben je bijvoorbeeld gestart in de e-learningvariant en wil je je volgende module klassikaal op locatie volgen? Dan kun je moeiteloos overstappen en betaal je alleen de arrangementskosten (kosten voor de leslocatie, eten en drinken, etc.) die bij de opleidingsvariant horen.

Dit zeggen (oud-)studenten over onze studievarianten

Natuurlijk kunnen we je nog veel meer vertellen over onze opleidingsvarianten, maar onze (oud-)studenten kunnen dat nog veel beter. Enkele quotes uit het Cedeo-rapport: ‘De e-learningmodules sluiten prima aan op de opleiding. De lesstof wordt er goed in uitgelegd. Na elk stukje uitleg volgen een aantal vragen. Alle boeken staan ook online.’, ‘Het inloggen in de online leeromgeving is makkelijk. Je komt in je eigen dashboard, waar je ook de docent kunt vragen om hulp.’, ‘De docent wist de stof heel toegankelijk te brengen. De les was leuk, levendig, interactief en plezierig.’, ‘Er werd veel uitgewisseld tussen de docent en deelnemers en tussen de deelnemers onderling. Het was heel interactief.’, ‘De e-learning was goed. De vragen om je kennis te testen zijn handig.’, ‘Je kan na de opleiding nog gebruikmaken van de online leeromgeving.’, ‘We kregen de contactgegevens van de docent om naderhand nog vragen te kunnen stellen.’

Meer weten over de ervaringen van onze studenten? Bekijk de testimonials.

Contact bij vragen over onze opleidingsvarianten

Heb je nog vagen over de verschillende studievarianten? Onze opleidingsadviseurs zitten elke werkdag voor je klaar. Bel 035 – 7 505 155 of stuur een WhatsApp bericht.

FAQ

Wat is de virtual classroom?
Wat is het verschil tussen de virtual classroom en klassikaal les?
Wat is het verschil tussen de virtual classroom en een e-learning?
Wat zijn de voordelen van de virtual classroom?
Wat is een e-learning?
Wat is het verschil tussen e-learning en de virtual classroom?
Wat is het verschil tussen e-learning en klassikaal les?
Wat zijn de voordelen van e-learning?
Wat houdt klassikaal les in?
Wat is het verschil tussen klassikaal les en de virtual classroom?
Wat is het verschil tussen klassikaal les en e-learning?
Wat zijn de voordelen van klassikaal les?
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!