Tip: wacht niet te lang met uw Wft-PE-examen

Heeft u een of meer Wft-diploma’s en heeft u in deze Wft-PE-periode nog geen PE-examen gedaan? Plan uw PE-examen dan zo snel mogelijk.
 
U gaat er natuurlijk vanuit dat u nog 2 jaar de tijd heeft. Want de huidige Wft-PE-periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Dat klopt ook, maar het is niet verstandig lang te wachten. Daar zijn een paar redenen voor:

  1. Vanaf 1 april 2020 gelden er nieuwe, geactualiseerde exameneisen (toetstermen). Die sluiten voor een groot deel aan bij de onderwerpen van de afgelopen periode, die u vast en zeker in het kader van PA heeft bijgehouden. Bijvoorbeeld met Wft Triple-A. Hoe sneller ná 1 april 2020 u examen doet, hoe beter die onderwerpen nog in uw geheugen zitten.

  2. Als u uw PE-examen haalt, weet u meteen dat uw diploma tot 1 april 2025 geldig blijft. Dat is prettig om te weten. U moet dat PE-examen toch voor 1 april 2022 doen, dus hoe sneller u het doet, des te sneller u die zekerheid heeft.

  3. In de vorige PE-periode is gebleken dat een aantal vakgenoten die hun PE-examens lang hebben uitgesteld in de problemen zijn gekomen. Door geheel verschillende oorzaken. Meestal omdat zij niet meer in de gelegenheid waren tijdig hun PE-examen af te leggen door ziekte, zwangerschap, familieomstandigheden, verhuizing of iets dergelijks. Soms ook doordat zij niet tijdig voor een op het laatste moment gepland PE-examen slaagden. Voor deze groep gold dat hun diploma vanaf 1 april 2019 niet meer geldig was, met mogelijk consequenties voor de functie.

  4. En om eerlijk te zijn: aantoonbare vakbekwaamheid zou vanzelfsprekend moeten zijn. Daar moeten uw klanten op kunnen rekenen. Dus hoe eerder u dat geregeld heeft, hoe beter dat is.

Voor elke Wft-PE-opleiding en voor elk Wft-PE-examen, evenals voor een Wft Triple A-abonnement, kunt u bij NIBE-SVV terecht.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.