Tip: wacht niet te lang met uw Wft-PE-examen

Heeft u een of meer Wft-diploma’s en heeft u in deze Wft-PE-periode nog geen PE-examen gedaan? Plan uw PE-examen dan zo snel mogelijk.
 
U gaat er natuurlijk vanuit dat u nog 2 jaar de tijd heeft. Want de huidige Wft-PE-periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Dat klopt ook, maar het is niet verstandig lang te wachten. Daar zijn een paar redenen voor:

  1. Vanaf 1 april 2020 gelden er nieuwe, geactualiseerde exameneisen (toetstermen). Die sluiten voor een groot deel aan bij de onderwerpen van de afgelopen periode, die u vast en zeker in het kader van PA heeft bijgehouden. Bijvoorbeeld met Wft Triple-A. Hoe sneller ná 1 april 2020 u examen doet, hoe beter die onderwerpen nog in uw geheugen zitten.

  2. Als u uw PE-examen haalt, weet u meteen dat uw diploma tot 1 april 2025 geldig blijft. Dat is prettig om te weten. U moet dat PE-examen toch voor 1 april 2022 doen, dus hoe sneller u het doet, des te sneller u die zekerheid heeft.

  3. In de vorige PE-periode is gebleken dat een aantal vakgenoten die hun PE-examens lang hebben uitgesteld in de problemen zijn gekomen. Door geheel verschillende oorzaken. Meestal omdat zij niet meer in de gelegenheid waren tijdig hun PE-examen af te leggen door ziekte, zwangerschap, familieomstandigheden, verhuizing of iets dergelijks. Soms ook doordat zij niet tijdig voor een op het laatste moment gepland PE-examen slaagden. Voor deze groep gold dat hun diploma vanaf 1 april 2019 niet meer geldig was, met mogelijk consequenties voor de functie.

  4. En om eerlijk te zijn: aantoonbare vakbekwaamheid zou vanzelfsprekend moeten zijn. Daar moeten uw klanten op kunnen rekenen. Dus hoe eerder u dat geregeld heeft, hoe beter dat is.

Voor elke Wft-PE-opleiding en voor elk Wft-PE-examen, evenals voor een Wft Triple A-abonnement, kunt u bij NIBE-SVV terecht.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.